Απετράπη πραξικόπημα στο Μπανγκλαντές

Ο στρατός του Μπανγκλαντές απέτρεψε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα από ομάδα απόστρατων και εν ενεργεία αξιωματικών, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, εκπρόσωπος του στρατού....

«Σύμφωνα με σαφείς πληροφορίες που ήρθαν στο φως, ορισμένοι αξιωματικοί στην υπηρεσία του στρατού είχαν εμπλακεί στη συνωμοσία για την ανατροπή του συστήματος της δημοκρατικής διακυβέρνησης», δήλωσε ο ταξίαρχος Μουχάμαντ Μασούντ Ραζάκ στους δημοσιογράφους.

Ο ταξίαρχος είπε ότι τα ονόματα των αξιωματικών έγιναν γνωστά ενώ τόνισε ότι ορισμένοι κρατούνται και θα προσαχθούν ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι «φανατικοί» ένοπλοι ισλαμιστές που έχουν διασυνδέσεις με το στρατό, ίσως προσπαθήσουν να ανατρέψουν την Χασίνα.

«Μια ομάδα φανατικών αξιωματικών αποπειράθηκε να ανατρέψει τη δημοκρατική κυβέρνηση. Η απόπειρά τους απετράπη με τις συντονισμένες προσπάθειες στρατιωτών των ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι η απόπειρα του πραξικοπήματος είχε υποκινηθεί από υπηκόους του Μπανγκλαντές που βρίσκονται στο εξωτερικό και «φανατικά θρησκευόμενους αξιωματικούς», είπε ο ταξίαρχος Ραζάκ.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, δύο απόστρατοι αξιωματικοί, μεταξύ τους ένας συνταγματάρχης, συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα αυτή ενώ ένας εν ενεργεία αξιωματικός, ο διοικητής Σιέντ Ζιαούλ Χακ, κατηγορήθηκε ως ένας από τους διοργανωτές της απόπειρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα