Χαλκιδική: Έκρυβαν 116 κινητήρες αυτοκινήτων! Ο ένας συνελήφθη ο άλλος ξέφυγε...

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής και μέσα σε φορτηγό συνολικά 116 κινητήρες οχημάτων, από τους οποίους ορισμένοι αποτελούν προϊόν κλοπής....
Συνελήφθη 47χρονος Έλληνας, συνεργάτης του 53χρονου ιδιοκτήτη του αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος αναζητείται. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή της Γαλάτιστας Χαλκιδικής.

Το βράδυ της
25ης Μαΐου, βγήκαν από την αποθήκη ένα Ι.Χ. και ένα φορτηγό, εκ των οποίων ακινητοποιήθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Ο οδηγός του φορτηγού πάτησε γκάζι για να ξεφύγει. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το φορτηγό ενώ ο οδηγός του, επιχείρησε να τους παρασύρει με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα!
Τελικώς, εγκατέλειψε το φορτηγό στην περιοχή Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης και εξαφανίστηκε σε ορεινή δασώδη περιοχή, στην οποία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Άμεσα συνελήφθη ο 47χρονος Έλληνας οδηγός του Ι.Χ. και συνεργάτης του οδηγού του φορτηγού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οδηγός του φορτηγού είναι ο 53χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης,
ο οποίος συνελήφθη στις 23-05-2013, στην περιοχή της Θέρμης από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, απείθεια και πλαστογραφία.

Σε έρευνα που έγινε στον προαναφερόμενο αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 73 κινητήρες, εκ των οποίων οι 7 είχαν εμφανώς παραποιημένο ή αποξασμένο αριθμό και μία καρότσα φορτηγού.
Επίσης, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 43 κινητήρες εκ των οποίων ένας, έχει αποξασμένο αριθμό και τρεις προέρχονται από Ι.Χ.αυτοκίνητα, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 53χρονου.
Keywords
Τυχαία Θέματα