Χωρίς συμφωνία έληξαν οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Οι θέσεις των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν εξακολουθούν να διίστανται παρά τις δύο ημέρες εντατικών συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν με θέμα το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων...

"Σε δύο ημέρες συνομιλιών, είχαμε μακρές και εντατικές συζητήσεις για τα θέματα που θίγονται στην πρότασή μας για οικοδόμηση εμπιστοσύνης", δήλωσε η Άστον σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν, όπου πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις.
"Έγινε σαφές ότι οι θέσεις μας εξακολουθούν
να απέχουν πολύ μεταξύ τους", δήλωσε η Άστον.
Η Άστον εκπροσωπεί στις συνομιλίες τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ --ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία και Γαλλία-- και τη Γερμανία.
Λίγο πριν ανακοινωθεί η λήξη της συνάντησης, πηγές από την αντιπροσωπεία της Τεχεράνης είχαν πει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονταν το βράδυ και πιθανον και αύριο Κυριακή.
Ο ρώσος διαπραγματευτής και υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε από την πλευρά του ότι "δεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση" ούτε συμφωνία σχετικά με την ημερομηνία των επόμενων συνομιλιών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα