ΔΝΤ: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΔΙΕΦΥΓΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ…


"Παραμένουμε στη ζώνη του κινδύνου" στο οικονομικόπεδίο, ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή από την Πούντα ντελ Εστε, στα ανατολικά τουΜοντεβίδεο, στη διάρκεια οικονομικού συμποσίου με τη συμμετοχή περίπου 60κεντρικών τραπεζιτών από τη Λατινική Αμερική, την ΕΕ, την Ασία, τις ΗΠΑ."Από τις καλύτερες επιδόσεις των λίγων τελευταίων εβδομάδων στιςχρηματαγορές αναδεικνύεται η ενθάρρυνση,
όσον αφορά τις σταθεροποιητικέςπολιτικές, που χαρίζουν 'έξτρα' χρόνο ηρεμίας, όμως δεν τεκμαίρεται ότι πρέπειη προσπάθεια να χαλαρώσει"... προϊδέασε το ΔΝΤ ταυτοχρόνως. Παράλληλα,ειδικά οι κυβερνήσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ προσκαλούνται να υιοθετήσουν άμεσα"αναπτυξιακές στρατηγικές"(...)" που θα σταθεροποιήσουναμετάκλητα την οικονομική κατάσταση, ενώ θα προσδώσουν εμπιστοσύνη στουςοικονομικούς παράγοντες".

"Οι εξυγιαντικές δημοσιονομικές πολιτικές σταθεροποιούνμεσοπρόθεσμα τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, όμως αποτελούν αναμφίβολα ένανμαραθώνιο κι όχι ένα σπριντ...Πρέπει να δώσουμε χρόνο, δεδομένων και τωνσημερινών συνθηκών σε πολλές οικονομίες, διεθνώς, ώστε να μην ακυρώσουμε ταμικρά σημάδια ανάπτυξης" που είναι ήδη ορατά, κατέληξε το ΔΝΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα