Έφυγε από τον εισαγγελέα η Ντ. Μπακογιάννη…

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως είναι σαφές ότι ή κάτι πάει να συγκαλυφθεί ή πρόκειται για μια απίστευτη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος της και της Δημοκρατικής Συμμαχίας η οποία με πρωτοβουλίες της για τη διαφάνεια και τη μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολλούς. «Δεν θα δεχθούμε καμία σπίλωση» είπε η κ. Μπακογιάννη απατώντας σε ερώτηση εάν μπορεί να συνδέεται με το θέμα άλλος πολιτικός σχηματισμός είπε «Τίποτα
δεν μένει κρυφό»... ενώ σημείωσε ότι το επίμαχο έμβασμα είχε καταχωρηθεί στο σχετικό πόθεν έσχες. Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί σε δικαστικούς και εισαγγελικούς κύκλους για το εάν υπάρχει δυνατότητας παρέμβασης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνος που έχει την πειθαρχική δικαιοδοσία για ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, όπως ο κ. Νικολούδης είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος είναι αρμόδιος να ασκήσει πειθαρχική αγωγή η να παραγγείλει τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης.
Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον κ. Τέντε να διαβιβαστεί η αναφορά της στον υπουργό Δικαιοσύνης. Το μόνο ενδεχόμενο παρέμβασης του κ. Τέντε αφορά στην ποινική διερεύνηση του θέματος, το οποίο ωστόσο δεν είναι αναμενόμενο, καθώς ο κ. Νικολούδης δεν ανέφερε συγκεκριμένο όνομα. Υπάρχει βεβαίως και ο δρόμος των αστικών ή ποινικών προσφυγών εκ μέρους των προσώπων που θίγονται εις βάρος του κ. Νικολούδη. Σε κάθε περίπτωση πάντως η κ. Μπακογιάννη και ο σύζυγός της μπορούν να στραφούν ποινικά σε βάρος του. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει πως λειτούργησε απολύτως νόμιμα και με διακριτικότητα χωρίς να έχει σκοπό να βλάψει κανένα, αφού είχε εξηγήσει σαφώς στη Βουλή από την πρώτη στιγμή ότι το έμβασμα αυτό ήταν νόμιμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα