Επίθεση των Anonymous στην ιστοσελίδα της Interpol

Κυβερνο-επίθεση από τους Anonymous δέχθηκε η ιστοσελίδα της Interpol, μετά την ανακοίνωση της αστυνομικής υπηρεσίας ότι προχώρησε στη σύλληψη 25 φερόμενων ως μελών της οργάνωσης των χακτιβιστών σε Ευρώπη και Νότιο Αμερική....
Η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας για λίγο τη Τρίτη τη στιγμή που υποστηρικτές των Anonymous
σχολίαζαν στο διαδίκτυο ότι η Interpol στοχοποιήθηκε εξαιτίας των συλλήψεων σε Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία και Ισπανία. Η ιστοσελίδα αποκαταστάθηκε σχεδόν αμέσως, ωστόσο «φόρτωνε» αργά.Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Operation Unmask», η οποία ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου έπειτα από μία σειρά συντονισμένων κυβερνο-επιθέσεων από τις τέσσερις αυτές χώρες κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων.
Κατασχέθηκαν περίπου 250 αντικείμενα ηλεκτρονικού εξοπλισμού και κινητά τηλέφωνα σε περίπου 40 εγκαταστάσεις σε 15 πόλεις. Η Interpol κατάσχεσε ακόμη πιστωτικές κάρτες και μετρητά, στο πλαίσιο των ερευνών για τις πηγές χρηματοδότησης των παράνομων δραστηριοτήτων των χακτιβιστών. Οι ηλικίες των συλληφθέντων κυμαίνονται μεταξύ 17 και 40 χρόνων.«Αυτή η επιχείρηση δείχνει ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει πραγματικές συνέπειες για όσους εμπλέκονται, και ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως καταφύγιο για εγκληματικές δραστηριότητες, ανεξαρτήτως από που προέρχονται ή ποιον στοχεύουν» είπε ο Μπερντ Ρόσμπαχ, υπεύθυνος αστυνομικών υπηρεσιών της Interpol.

Πηγή: tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα