Έκαναν τους αστυνομικούς και μετά έβγαζαν τα καλάσνικοφ!

Μια ακόμη αδίστακτη, πολυμελής και ιδιαίτερα επικίνδυνη συμμορία με καλάσνικοφ -αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες και Αλβανούς κακοποιούς-, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, σε καταστήματα, σε πολίτες στο δρόμο, καθώς και αφαιρέσεις ΑΤΜ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής....

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και είχαν ως πεδίο δράσης περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και σε κάποιες περιπτώσεις φορούσαν ρούχα με διακριτικά
της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ξεγελούν τα θύματά τους. Χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζαν να πυροβολούν τα θύματά τους, όπως σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Πέραμο, που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τρεις πολίτες και ένα αστυνομικό.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, εδώ και ένα οκτάμηνο περίπου, είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον 11 οχήματα (κυρίως φορτηγά και τζιπ), το οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετάβαση και διαφυγή τους από τους χώρους των ληστειών.
Από τις ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Περιστέρι, Αιγάλεω, Λιόσια, Νίκαια, Π. Φάληρο κ.ά.) έχουν συλληφθεί εννέα Έλληνες, άλλος ένας κρατείται στη φυλακή, ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί, τρεις Αλβανοί, ένας Ιρακινός και τρεις άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας CZ, 17 φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 78 γραμμαρίων, τέσσερα ναρκωτικά δισκία και μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι 28 επιθέσεις
Όπως προέκυψε από την έρευνα του της Ασφάλειας Αττικής οι συλληφθέντες ενέχονται στις παρακάτω περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και κλοπών:
1. Την 03.50΄ώρα της 10-09-2011 δύο από τους κατηγορούμενους, επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, φορώντας μπουφάν με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας και με το πρόσχημα του αστυνομικού ελέγχου ακινητοποίησαν ημεδαπή οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στη Νέα Χαλκηδόνα και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν την τσάντα.
2. Την 04.45΄ώρα της 10-09-2011, δύο από τους κατηγορούμενους επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, φορώντας μπουφάν με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας και με το πρόσχημα του αστυνομικού έλεγχου, ακινητοποίησαν ημεδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο Παλαιό Φάληρο και με τη χρήση σωματικής βίας τον αποβίβασαν και αφαίρεσαν το όχημα.
3. Την 05.30΄ώρα της 10-09-2011, τέσσερις από τους κατηγορούμενους, επιβιβαζόμενοι σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, φορώντας μπλούζες με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας και με το πρόσχημα του αστυνομικού ελέγχου ακινητοποίησαν ημεδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο Περιστέρι Αττικής και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από αυτόν τσαντάκι που περιείχε χρήματα.
4. Πρώτες πρωινές ώρες της 09-02-2012 αφαίρεσαν
Keywords
Τυχαία Θέματα