«Φίμωση της δημοσιογραφίας»

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη «φίμωση» της δημοσιογραφίας εξέφρασαν σήμερα Τούρκοι ρεπόρτερ που παραμένουν προφυλακισμένοι, αναμένοντας δικάσιμο....
«Είμαστε δημοσιογράφοι, όχι τρομοκράτες», δήλωσαν στην εφημερίδα Tutuklu Gazete, η «Φυλακισμένη Εφημερίδα», η οποία κυκλοφόρησε σήμερα, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό, για τον αριθμό των δημοσιογράφων που κρατούνται και για τις παρατεταμένες προφυλακίσεις στη χώρα.

Ο αριθμός των δημοσιογράφων που κρατούνται στην Τουρκία αναμένοντας να δικαστούν αυξήθηκε σε 97, από 70.
Ο
αριθμός τους αυξήθηκε κατακόρυφα τον Δεκέμβριο, όταν περίπου 30 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και εξακολουθούν να κρατούνται στο πλαίσιο μίας έρευνας για τους δεσμούς τους με Κούρδους ακτιβιστές και ένοπλους αυτονομιστές αντάρτες.
«Δραστηριότητες που συνάδουν με τις αρχές του δημοσιογραφικού επαγγέλματος χαρακτηρίζονται δημοσιεύσεις που έχουν στόχο να 'υπονομεύσουν την κυβέρνηση'», αναφέρει στο κύριο άρθρο της η «Φυλακισμένη Εφημερίδα».
Η κυβέρνηση πάντως ισχυρίζεται ότι οι δημοσιογράφοι έχουν προφυλακιστεί κυρίως για εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες και όχι για όσα έχουν γράψει.
Keywords
Τυχαία Θέματα