Η Βαλερί στο Μάλι, ο Ολάντ απέναντι στους δημοσιογράφους

Την ώρα που η Βαλερί Τριερβελέρ, σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, πραγματοποιεί το παρθενικό της ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο κ. Ολάντ έχει πέσει με τα μούτρα στο... διάβασμα καθώς σε λίγες ώρες θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την δεύτερη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Μέγαρο των Ηλυσίων...

Η Βαλερί Τριερβελέρ μεταβαίνει στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής (πρώην
γαλλική αποικία) - εκεί όπου πριν από λίγους μήνες το Παρίσι ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την εξόντωση των ισλαμιστών ανταρτών που προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η επίσκεψή της κυρίας Τριερβελέρ στο Μάλι έχει καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Η σύντροφος του προέδρου Ολάντ θα βρεθεί κοντά στον άμαχο πληθυσμό και θα σφίξει το χέρι των εκτοπισμένων.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυριανή, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα πρέπει να δώσει μία πειστική εξήγηση στο γαλλικό λαό για την ύφεση στην οποία παραμένει βυθισμένη η δεύτερη μεγαλύτερη οκονομία στην ευρωζώνη αλλά και την καλπάζουσα ανεργία στη χώρα.

Κι ενώ η η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου εξακολουθεί να πέφτει, στους κόλπους της σοσιαλιστικής κυβέρνησης επικρατεί αναβρασμός εν όψει ανασχηματισμού.

Ο υπ' αριθμόν 2 της κυβέρνησης Ολάντ και υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έριξε το... γάντι στον υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δηλώνοντας ότι το εν λόγω υπουργείο χρειάζεται «αφεντικό» , έναν υπουργό με πιο ισχυρό management. Πιθανότατα, ο Φαμπιούς να καλοβλέπει το υπουργείο Οικονομικών εν όψει ανασχηματισμού, ο οποίος, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, δεν αναμένεται πριν τις 21 Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα