ΗΠΑ: Ολα για όλα τα παίζει ο Ομπάμα στο ντιμπέιτ της Τρίτης

Το ντιμπέιτ, το βράδυ της Τρίτης, ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Οσο υπερβολική και αν ακούγεται η συμβολή μιάμισης ώρας ερωταπαντήσεων στην έκβαση των εκλογών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καλή εμφάνιση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο πρώτο ντιμπέιτ ανέτρεψε τις δημοσκοπήσεις....

Πριν από το πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ, οι δημοσκοπήσεις έδιναν σταθερά προβάδισμα στον Δημοκρατικό πρόεδρο. Ομως μετά από εκείνο το ντιμπέιτ - στο οποίο ο Ρόμνεϊ εμφανίστηκε πολύ δυναμικός ενώ ο Ομπάμα υποτονικός - στις δημοσκοπήσεις δεν έκλεισε απλώς η ψαλίδα αλλά, για πρώτη φορά από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, μερικές έδειξαν πρώτο τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.
Αλλη μια μέτρια εμφάνιση του Ομπάμα και μπορεί οι πιθανότητες της επανεκλογής του στον Λευκό Οίκο να περιοριστούν σημαντικά. Η ομάδα του τον κρατάει κλεισμένο τις τέσσερις τελευταίες ημέρες για να προετοιμαστεί για το ντιμπέιτ. Η προετοιμασία δεν επικεντρώνεται στα στοιχεία - αυτά ο πρόεδρος τα γνωρίζει καλά - αλλά στο στιλ και στην εικόνα.
Το αποψινό ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στο Λονγκ Αϊλαντ, κοντά στη Νέα Υόρκη. Στο κοινό θα συμμετέχουν περίπου 80 αναποφάσιστοι ψηφοφόροι οι οποίοι θα υποβάλουν τις ερωτήσεις τους εκ των προτέρων. Η δημοσιογράφος του CNN Κάντι Κρόουλι θα επιλέξει ποιοι από τους συμμετέχοντες θα εκφωνήσουν την ερώτησή τους ενώ η ίδια θα έχει το δικαίωμα να θέτει διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Το τρίτο ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους προέδρους θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στη Φλόριντα και θα έχει ως θέμα την εξωτερική πολιτική.
Keywords
Τυχαία Θέματα