Ιταλία: Παγιδευμένο πακέτο ανακαλύφθηκε στην εφημερίδα «Λα Στάμπα»

Ένα ύποπτο πακέτο έφτασε πριν λίγη ώρα στα γραφεία της εφημερίδας La Stampa, στο Τορίνο το οποίο, όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς στον φάκελο που άνοιξε υπάλληλος της εφημερίδας, βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών και καλώδια....

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, στη θήκη υπήρχαν ίχνη από εκρηκτικά, ωστόσο ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν λειτούργησε, ίσως εξαιτίας βλάβης.
«Αμέσως υποπτεύθηκα, γιατί δεν υπήρχαν ούτε γραμματόσημα, ούτε σφραγίδες. Άνοιξα τον φάκελο και κατάλαβα αμέσως ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο υπάλληλος της εφημερίδας.
Σύμφωνα με
τις αρχές, που έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν το πακέτο και να εκκενώσουν τον χώρο, το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει αποσταλεί από την οργάνωση «Federazione Anarchica Informale- Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας», η οποία έχει απασχολήσει αρκετές φορές με παγιδευμένα πακέτα που έχει αποστείλει στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.
Πριν δύο χρόνια περίπου σε επιστολή της η οργάνωση είχε φανεί αποφασισμένη για όλα, καθώς όπως ανέφερε το κείμενο: «Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις.
Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα. Ζήτω η FAI, ζήτω η αναρχία. Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».
Πρόσφατα, ανάλογα πακέτα είχαν σταλεί σε κτίριο της Equitalia (υπηρεσία είσπραξης φόρων) αλλά και σε αστυνομικά τμήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα