Κενά ασφάλειας του «Λονδίνο 2012» καλούνται να καλύψουν αστυνομία και στρατός

Διαδοχικά προβλήματα εμφανίζονται για την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που συμμετέχει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να σημειώνονται... αρρυθμίες στην αρχικά υποτιθέμενη ως καλοκουρδισμένη μηχανή ασφάλειας του «Λονδίνο 2012».....

Αφού η εταιρεία δε συγκέντρωσε τον αριθμό των φυλάκων
για τον οποίο είχε δεσμευθεί, ακόμη και κάποιοι από τους διαθέσιμους δεν δίνουν το «παρών» στους χώρους των εκδηλώσεων.Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τερέζα Μέι, εκτός των ελλείψεων της εταιρείας, υπάρχουν «και άτομα που τώρα λένε πως δεν θα θέλουν να αναλάβουν το έργο φύλαξης, για διάφορους λόγους». Το πόσοι από τους από τους 20.000 φύλακες, τους οποίους θα διέθετε η εταιρεία, θα απασχοληθούν τελικά, φαίνεται ότι θα γίνει σαφές τις επόμενες ημέρες.Ενώ λοιπόν οι πρώτοι αθλητές καταφθάνουν στη βρετανική πρωτεύουσα, οι διοργανωτές καταφεύγουν σε αναζήτηση ενισχύσεων, για μία ακόμη φορά, από το στρατό και την αστυνομία.

Η εταιρεία, σημείωσε η υπουργός, «είχε επανειλημμένα διαβεβαιώσει πως θα υπερκάλυπτε τις δεσμεύσεις». Η αδυναμία που εμφανίζει όμως ως προς την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της, έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη φήμη της, απειλώντας παράλληλα και το κύρος της διοργάνωσης.
Έτσι, για να μη υπονομευθεί η ομαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών, ο στρατός και η αστυνομία θα πρέπει να προσφέρουν επιπλέον δυνάμεις. Τις ελλείχεις θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν 3.500 στρατιώτες, ενώ, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Telegraph, αξιωματικοί έχουν ήδη φτάσει στα κεντρικά γραφεία της ιδιωτικής εταιρείας για να συντονίσουν την εξέλιξη των επιχειρήσεων ασφάλειας.Παράλληλα, θα ξεκινήσει νωρίτερα η κλήση των αστυνομικών που προορίζονται για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στο πλαίσιο του «Λονδίνο 2102». Από την πλευρά τους πάντως, οι ενώσεις των αστυνομικών εκφράζουν αντιδράσεις ως προς τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, τις οποίες εκτιμούν ως «φθηνότερη», άρα και ελλιπέστερη, επιλογή για τη ασφάλεια δημόσιων εκδηλώσεων.
«Είναι απαράδεκτο πως οι ένστολοι... θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους μετά από τόσο σύντομη ειδοποίηση για να καλύψουν το χαμό που προκάλεσε η αδυναμία της ιδιωτικής εταιρείας να τηρήσει αυτά που υποσχέθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό Sky News ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών στο West Midlands, Ίαν Έντουαρτντς.
Keywords
Τυχαία Θέματα