ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...


ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!Παροχές χωρίς ισοδύναμαμέτρα για μειώσεις και κατάργηση φόρων, επιστροφή συντάξεων και επιδομάτων μεστόχο να κερδηθούν οι ψήφοι συγκεκριμένων ομάδων. Σε μια άκρατη παροχολογία,που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομίατης χώρας αλλά και με τις ρητές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνικήπολιτεία έναντι της τρόικας, επιδίδονται μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ
, σεμια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του κόμματός τους... Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, υπότην πίεση και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η αυτοδυναμία απέχει μακράντων ποσοστών που σήμερα έχει η ΝΔ, όχι μόνον αποφεύγει να περιορίσει τιςυποσχέσεις και τα «θα», αλλά «κλείνει» και ο ίδιος «το μάτι» σε συγκεκριμένες κοινωνικέςομάδες, ελπίζοντας στην υποστήριξή τους.

Η παροχολογία, πουελάχιστα απέχει από το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έχει ενταθεί το τελευταίοδιάστημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όσο η Νέα Δημοκρατίαβρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 20% στην πρόθεση ψήφου, τόσο οι βουλευτές τουκόμματος θα ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών για αυξήσεις,καταργήσεις φόρων, αποκατάσταση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδωνκ.λπ., χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει ηελληνική κυβέρνηση -που θα προκύψει μετά τις εκλογές- να λάβει προκειμένου ναπετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότιτον τελευταίο μήνα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην ηγετικήομάδα του κόμματος έχουν υποσχεθεί:
Τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικώνσυντελεστών των επιχειρήσεων. Την αποκατάσταση των συντάξεων τωνχαμηλο-συνταξιούχων που επλήγησαν από τις περικοπές. Πρόκειται για δέσμευση πουέχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβανανοι πολύτεκνοι. Την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα πουεισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών τωνακίνητων για πέντε χρόνια. Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτωνστα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών. Την επανεξέταση των συντελεστών φορολογίαςκληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και τηςμείωσης. Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησανλόγω του psi οι μικρο-ομολογιούχοι. Την επιστροφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ τηςεξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Πρόκειται για τη μοναδική εξαγγελία για τηνοποία ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ισοδύναμο μέτρο και το οποίο -όπως είπε- θαμπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στον ηλεκτρονικό τζόγο. Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές τωνοικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των αστυνομικών.
Αποστάσεις
Την πολιτική των παροχώναποφεύγουν να στηρίξουν βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι όσο λιγότερα υπόσχεταιτώρα ο κ. Σαμαράς, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να κυβερνήσει την επομένη τωνεκλογών.
Παράλληλα, σημειώνουν ότιη τακτική αυτή μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι οιπολίτες γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας κ
Keywords
Τυχαία Θέματα