Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα

Ενταση προκλήθηκε στο Σύνταγμα, στη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά του μνημονίου, όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους άνδρες των ματ, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε μία προσαγωγή....

Η εστία της έντασης έχει μεταφερθεί έξω από
ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Ερυθρού Σταυρού για παροχή πρώτων βοηθειών σε ενδεχόμενους τραυματίες.
Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ κλειστός είναι από τις 15.30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Λίγο πριν τις 16.00 έκλεισαν και οι σταθμοί στο Μοναστηράκι και το Πανεπιστήμιο, ενώ έκλεισε και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

Παράλληλα, στο Μοναστηράκι εκτός από τον σταθμό του μετρό, κλειστός είναι και ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.Να σημειωθεί ότι μέχρι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, η ΕΛΑΣ έχει προβεί σε 60 προσαγωγές από διάφορα σημεία της Αθήνας.Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και το πιθανότερο είναι οτι οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μετά το πέρας της συγκέντρωσης.
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια το πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή περίπου 2000 ατόμων.
Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στα νέα μέτρα του μνημονίου και στην τρόικα.
Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα