Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον Ζήγρα

Πρόθυμος να βοηθήσει τις αρχές να… «επαναπατρίσουν» μέρος από τα «μαύρα χρήματα» που προέρχονται από τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων εμφανίστηκε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος με νέα αίτησή του ζητεί να αποφυλακιστεί επικαλούμενος μεταξύ άλλων σοβαρά προβλήματα υγείας.....
Ο Ν. Ζήγρας που υπήρξε επί σειρά ετών το «δεξί χέρι» του προφυλακισμένου
πρώην υπουργού, ήταν ο πρώτος που μίλησε και έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία στη συμπληρωματική του απολογία, με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος τονίζει με νόημα, η έρευνα να πάρει άλλη τροπή, και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι (πχ Ευφροσύνη Λαμπροπούλου).

Έτσι, προχωρώντας ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας ακόμη ένα βήμα, καταγγέλλει πως από το καλοκαίρι ο συνήγορός του ζήτησε του ζήτησε να μεταβεί στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία “μαζί με κάποιο όργανο της ανάκρισης” και με την έγγραφη συναίνεσή του να πάρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς του.

Πρόκειται για τους λογαριασμούς που παρότι φαίνεται πως ανοίχθηκαν από τον ίδιο, ο Νίκος Ζήγρας επιμένει ότι εν αγνοία του, χρησιμοποιώντας ακόμη και το διαβατήριο του, άνοιξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Υποστηρίζει μάλιστα πως ότι οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν την πρόταση και επέμειναν στην δέσμευση των χρημάτων που έχουν απομείνει με αποτέλεσμα να χρήματα να μην επιστρέψουν ποτέ στο ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για 2,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) και συγκεκριμένα στην εταιρία Νulefield. Ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρίας φαίνεται ένας Βασίλειος Κουρτέλης, ο οποίος κλήθηκε προ ολίγων εβδομάδων από την ανάκριση και δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τον επίμαχο λογαριασμό ούτε γνωρίζει ότι είναι εκπρόσωπος εταιρίας!

Το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων δεσμεύτηκε από την Ελβετία μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, ενώ οι ανακριτές Μαλλής και Σταυρόπουλος έχουν υποβάλλει αίτημα δέσμευσης προς τις ελβετικές δικαστικές αρχές , ωστόσο τα χρήματα αυτά μπορούν να αποδοθούν πίσω στο ελληνικό δημόσιο μόνο μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

Βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του Ν. Ζήγρας που επαναλαμβάνεται και στην αίτηση αποφυλάκισης του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είναι πως ίδιος ήταν ένα “αποκλειστικά εκτελεστικό όργανο, που εκτελούσε εντολές. Ο σχεδιασμός, οι αποφάσεις και οι επαφές με πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ανήκαν στον συγκατηγορούμενό μου Άκη Τσοχατζόπουλο. Εγώ ούτε συνομιλούσα απευθείας με τους ειδικούς που είχε επιλέξει ο συγκατηγορούμενός μου για να στήσει το δίκτυο εταιριών και λογαριασμών, ούτε ήλεγχα τους λογαριασμούς ή τις εταιρίες που ανοίχτηκαν στο όνομά μου”. Στην αίτηση αποφυλάκισής του ο Ν. Ζήγρας αναφέρει επίσης ότι κινδυνεύει η υγεία του (λόγω φυματίωσης στις φυλακές) και προσκομίζει σχετικές γνωματεύσεις γιατρών.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα