Νέα προσφυγή Εφραίμ για αποφυλάκιση…

Νέα προσπάθεια του ηγούμενου Εφραίμ που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών», ν’ αποφυλακιστεί. Μετά την άρνηση από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού στο αίτημα για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, ο ηγούμενος Εφραίμ, επανήλθε με
νέα προσφυγή, αυτή τη φορά, στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας...

Επικαλείται και πάλι λόγους υγείας για τους οποίους, όπως υποστηρίζει, δεν θα πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή του κράτηση, αλλά και θέματα ουσίας, επιμένοντας πως είναι αθώος. Εν τω μεταξύ η ανάκριση για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Μονής Βαποπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου κλείνει και ήδη η κ. Καλού άρχισε να καλεί τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να υπογράψουν το πέρας της έρευνας.

Τρία χρόνια διήρκεσαν οι ανακρίσεις για την υπόθεση αυτή που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη προκαλώντας τριγμούς και σε πολιτικό επίπεδο. 32 μη πολιτικά πρόσωπα ανέδειξε η δικαστική έρευνα ως κατηγορουμένους στην υπόθεση, οδηγώντας στη φυλακή ως ηθικό αυτουργό βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων τον ηγούμενο Εφραίμ.
zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα