Νέοι, σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν - μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά - και 100 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό που σημειώθηκε την Τρίτη από το συριακό βαρύ πυροβολικό σε συνοικία της πόλης Χομς, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών....

"Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός εμποδίζει το στρατό να εισέλθει στη συνοικία Μπαμπά Αμρο. Ο στρατός απάντησε με σφοδρό βομβαρδισμό της συνοικίας αυτής", τόνισε ο ακτιβιστής Ναντέρ αλ-Χουσέινι.

Οι συνοικίες Χαλντιγέ και Καρμ ελ-Ζαϊτούν σφυροκοπήθηκαν επίσης για περισσότερο από δύο ώρες σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο.
Στη Δαμασκό, οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον νυκτερινών διαδηλώσεων στη συνοικία Χάτζαρ αλ-Ασουάντ για να τις διαλύσουν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν απευθύνει έκκληση για μια "εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής στη Δαμασκό σε υποστήριξη της Χομς και των συριακών πόλεων που πλήττονται", απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Μπαραμκέχ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, δήλωσε ο Μοχάμαντ Σαμί, εκπρόσωπος των Επιτροπών Συντονισμού της Δαμασκού και της περιφέρειάς της.

Και ενώ το καθεστώς συνεχίζει να σφυροκοπά τη χώρα, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι η αντιπολίτευση χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από τις ξένες χώρες.
Παράλληλα, η Κίνα δεν έχει αποφασίσει αν θα αποδεχθεί μια πρόσκληση για να συζητήσει για την κατάσταση στη Συρία μαζί με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις αργότερα αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Οι Φίλοι της Συρίας, με την υποστήριξη δυτικών δυνάμεων και του Αραβικού Συνδέσμου, θα συναντηθούν την Παρασκευή στην Τύνιδα για να επιδιώξουν μια διεθνή συμφωνία για τον τερματισμό της βίας στη Συρία κι αναμένεται ότι θα ασκήσουν πίεση στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ για να παραιτηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα