Οι φεμινίστριες κατά του Ομπάμα

Τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι πολιτικά ορθός, ότι απευθύνεται με σεβασμό στους συνομιλητές του, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αδύναμων, μιλά με θαυμασμό για τις γυναίκες… Ο Μπαράκ Ομπάμα, όμως, δε φανταζόταν ότι ένα σχόλιό του για την εμφάνιση της γενικής εισαγγελέως της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, θα ήταν ικανό για να δεχθεί αρνητική κριτική από πολλές γυναίκες....
«Πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί πάνω από όλα, είναι εξαιρετική, είναι αφοσιωμένη, σκληρή, είναι η ιδανική για να διαχειρίζεται
τον νόμο και για να εξασφαλίζει σε όλους δίκαιη αντιμετώπιση. Τυχαίνει να είναι και μακράν μια από τις ομορφότερες γενικές εισαγγελείς αυτής της χώρας. Η Καμάλα Χάρις είναι εδώ. Είναι αλήθεια. Και είναι καλή φίλη και υποστηρίκτρια εδώ και πολλά, πολλά χρόνια», είπε με ενθουσιασμό σε ομιλία του στην Καλιφόρνια ο Αμερικανός πρόεδρος και δεν περίμενε ποτέ ότι τα λόγια του θα γίνονταν η αφορμή για να του εξαπολύσουν δριμεία επίθεση οι φεμινίστριες.
Η…γκάφα του προέδρου ήταν αρκετή για να ξεσπάσουν στο Twitter πολλές γυναίκες, οι οποίες θεώρησαν το σχόλιο σεξιστικό, υποστηρίζοντας ότι ο Ομπάμα στέκεται περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση και όχι στις ικανότητες.
«Πρέπει να υπάρξει ένας κόσμος όπου οι γυναίκες θα μπορούν απλά να υπάρχουν, χωρίς σχόλια για την εμφάνισή τους. Αυτό απαιτεί ριζικές ενέργειες για ριζικές αλλαγές», «Είμαστε σίγουροι ότι δεν εξελέγη ο Μιτ Ρόμνει;», είναι μερικά από τα σχόλια των οργισμένων γυναικών που αισθάνθηκαν προσβεβλημένες από το κομπλιμέντο του προέδρου, ενώ κάποιες χρήστριες του διαδικτύου έκαναν λόγο ακόμα και για «κακοποίηση».
Την ίδια ώρα, ακόμα και οι New York Times σχολιάζουν την τοποθέτηση του προέδρου, κάνοντας λόγο για «καταστροφική κίνηση για έναν πρόεδρο που έγινε πρότυπο για πολλούς υποστηρικτές του», ενώ το Salon θυμίζει πως «η Καμάλα Χάρις έχει αγωνιστεί κατά των στερεότυπων σε όλη της την καριέρα. Ο Ομπάμα θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό».
Keywords
Τυχαία Θέματα