Παραιτήθηκε επίσκοπος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' αποδέχθηκε σήμερα Τρίτη την παραίτηση του 47χρονου Μάρκο Αντόνιο Όρδενες Φερνάντες, επισκόπου του Ικίκε στην Χιλή, ο οποίος είναι ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση εφήβων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων I.Media.....
Σύμφωνα με σύντομη ανακοίνωση της Αγίας Έδρας, ο επίσκοπος υπέβαλε την παραίτησή του «βάσει του άρθρου 401-§2 του Κώδικα του Κανονικού Δικαίου». Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε μια παραίτηση «για κάποιον λόγο υγείας ή για οποιονδήποτε άλλον σοβαρό λόγο».

Ο επίσκοπος αυτός είναι ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση εφήβων και το Βατικανό ερευνά την υπόθεσή του.
Στις 2 Οκτωβρίου, εφημερίδες της Χιλής έγραψαν ότι ο επίσκοπος του Ικίκε είναι ύποπτος για την κακοποίηση ανηλίκου το 2009. Παράλληλα η Αγία Έδρα ερευνούσε, μέσω του Αποστολικού Νούντσιου στη Χιλή Ίβο Σκαπόλο, την μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση κατά του επισκόπου που είχε κατατεθεί από έναν άλλον νέο.

Δύο ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησής του, ο επίσκοπος είχε αναγνωρίσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tercera της Χιλής ότι είχε μια «απρόσεκτη» στάση απέναντι σε αυτόν τον νεαρό άνδρα, αρνούμενος ωστόσο ότι ο άνδρας αυτός ήταν ανήλικος όταν συνέβησαν τα γεγονότα.
Ο Μάρκο Αντόνιο Όρδενες Φερνάντες χειροτονήθηκε επίσκοπος του Ικίκε από τον Πάπα Βενέδικτο το 2006.
Keywords
Τυχαία Θέματα