Παράταση στις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών

Παρατείνονται έως την 28η Φεβρουαρίου 2012 οι συμβάσεις που έχουν συνάψει οι Περιφέρειες για τη μεταφορά των μαθητών ώστε να δοθεί στους δήμους επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών....

Αυτό απαντά ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σε ερώτηση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, στην οποία επεσήμαινε «τα προβλήματα από το νέο έτος στη μεταφορά
των μαθητών στα σχολεία με ταξί και λεωφορεία».
«Τα συναρμόδια Υπουργεία θα πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να επανεξετάσουν τον τρόπο υπολογισμού και κάλυψης του κόστους για τη μεταφορά των μαθητών με ταξί και λεωφορεία, δεδομένων των αντιδράσεων των εμπλεκομένων φορέων. Διαφορετικά θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα για τις θιγόμενες οικογένειες, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των ίδιων των σχολικών μονάδων εν μέσω της σχολικής χρονιάς», σχολιάζει ο κ. Χαρακόπουλος.

Η απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών έχει ως εξής: «Σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α'268) «οι συμβάσεις που έχουν συνάψει οι περιφέρειες για την μεταφορά των μαθητών και παρατάθηκαν σύμφωνα με τον άρθρο 70 του ν.4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α/ 22-8-2011) παρατείνονται έως την 28η Φεβρουαρίου 2012».
Ως εκ τούτου, δίνεται στους δήμους επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών το νέο έτος.
Αναφορικά με το ζήτημα της κοστολόγησης των δρομολογίων βάσει του μαθηματικού τύπου, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο μας θα εξετάσει το ενδεχόμενο τυχόν βελτιώσεων, μετά τη συγκέντρωση και αξιολόγηση των πληροφοριακών στοιχείων των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών».
Keywords
Τυχαία Θέματα