Στις 11 η εκλογή προέδρου

Στις 11 το πρωί θα αρχίσει η συνεδρίαση της βουλής για την εκλογή του Προέδρου και των αντιπροέδρων.Ωστόσο έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για το που θα καθίσουν οι βουλευτές τους, καθώς το ΚΚΕ δέχθηκε να μετακινηθεί στα ορεινά έδρανα.... Μέχρι και σχεδιαγράμματα είδαν το φως
της δημοσιότητας, την λύση πάντως θα δώσει ο νέος Πρόεδρος της βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πάρει τις δύο μπροστινές σειρές που βρίσκονται προς τα αριστερά. Αλλά και η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί οι βουλευτές της να καθίσουν στην μπροστινή σειρά ως κυβερνητικός εταίρος.
Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία ο Βαγγέλης Μειμάρακης δεν φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα προκειμένου να συγκεντρώσει τις τουλάχιστον 151 ψήφους που χρειάζονται προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της βουλής. Επίσης η ΝΔ για τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου θα προταθεί ο Ιωάννης Τραγάκης, του Β΄ αντιπροέδρου ο Θανάσης Νάκος και του Γ΄ αντιπροέδρου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
-Για τις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.
-Από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι για τη θέση του Δ΄ αντιπροέδρου θα προταθεί ο Ιωάννης Δραγασάκης, για τη θέση του κοσμήτορα τον Νάσο Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα την Μαρία Μπόλαρη.-Το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου θα προταθεί ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή.-Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.-Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον έβδομο αντιπρόεδρο της Βουλής. Ωστόσο τα ονόματα που ακούγονται είναι του Χρήστου Παππά και της Ελένης Ζαρούλια συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου. Πάντως δεν αποκλείεται αν δεν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους να μείνει κενή η συγκεκριμένη θέση.
Πηγή: Real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα