Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών έξω από τη ΓΑΔΑ

Συγκέντρωση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) πραγματοποίησαν αστυνομικοί με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και στη συνέχεια έκαναν πορεία, η οποία κατέληξε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη λεωφόρο Β. Σοφίας, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας...

Προηγήθηκε ενδιάμεσος σταθμός στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου διαμένουν οι αξιωματούχοι της τρόικας, όπου παρέδωσαν συμβολικά ανάλογο ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας
του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Βασίλης Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως «τα αιτήματά μας είναι τόσο οικονομικά όσο και θεσμικά. Σε οικονομικό επίπεδο αυτό που τονίζουμε είναι ότι δεν αντέχουμε άλλες περικοπές στους μισθούς μας. Ήδη, ως τώρα έχουμε μισθολογικές απώλειες πάνω από 30%, που ισοδυναμούν με 300 έως 500 ευρώ και οποιαδήποτε νέα απώλεια εισοδήματος θα οδηγήσει τους συναδέλφους σε εξαθλίωση. Ακόμα ζητάμε να έχουμε και εμείς το δικαίωμα στη διαμαρτυρία που θα μπορεί να εκφραστεί και με κάποια μορφή απεργίας, με τέτοιο τρόπο βεβαίως που δεν θα προκαλεί οποιαδήποτε επιχειρησιακή έλλειψη».

Οι αστυνομικοί, αφού ολοκλήρωσαν την πορεία τους στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου κι εκεί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα