Συρία: Εξεγερμένες πόλεις μποϊκοτάρουν τις εκλογές…

Οι εξεγερμένες πόλεις της Συρίας μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πολλές επαρχίες της χώρας, όπως η Χάμα και η Ιντλίμπ, κατέβηκαν σε γενική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Εν τω μεταξύ, συνολικά επτά πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ενέδρα των ενόπλων
δυνάμεων στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους...
από πυρά των δυνάμεων του καθεστώτος στην περιοχή του Ιντλίμπ ενώ στη Χάμα και τη Χομς άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές.

Πέντε εκρήξεις έγιναν αισθητές στην πόλη Ιντλίμπ ενώ σημειώθηκαν μάχες μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών κοντά στην Αρίχα. Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν εδώ και ώρες την πόλη Ντμέιρ στην επαρχία της Δαμασκού.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία «μοιάζουν με δυσοίωνη φάρσα» και προσθέτει ότι το καθεστώς της Δαμασκού παραβιάζει τις αποφάσεις 2042-2043 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα