Το χτύπημα του τυφώνα Σάντι περιμένουν οι ΗΠΑ

Εκατομμύρια Αμερικανοί στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ζουν ώρες αγωνίας καθώς περιμένουν να «χτυπηθούν» από έναν από τους μεγαλύτερους τυφώνες που έχουν σημειωθεί ποτέ!...
Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να σαρώσει τα πάντα στο περασμά του. Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου παρατήρησης τυφώνων Ρικ
Κναμπ, έκανε λόγο για έναν «ιστορικό τυφώνα!
Οι Αμερικανοί που ζουν στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν προμηθεύονται ξηρά τροφή, φακούς και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ήδη από την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον, έθεσαν τις περιοχές τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα πρώτα αποτελέσματα του Σάντι, έγιναν αισθητά την Κυριακή κατά μήκος της ανατολικής ακτής, καθώς ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν παράκτιες περιοχές.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του, να «πάρουν στα σοβαρά» τον κίνδυνο.Τα μεσάνυχτα 0:00 GMT, ο τυφώνας ήταν σε απόσταση 780 μιλίων νότια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες (NHC) στο Μαϊάμι, ενώ κινείται με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα. Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά, ενώ στο μάτι του τυφώνα κινούνται με ταχύτητα 800 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.
Τη στιγμή της υψηλής παλίρροιας, η άνοδος των υδάτων μπορεί να φτάσει τα 3,30 μέτρα στον πορθμό του Λονγκ Αϊλαντ και τον κόλπο της Νέας Υόρκης.

«Μην βασίζεστε στο γεγονός ότι αυτός είναι ένας τυφώνας κατηγορίας 1 στην κλίμακα της πεντάβαθμης κλίμακας Saffir-Simpson» , προειδοποίησε ο Ρικ Κναμπ, εξηγώντας ότι καλύπτει μια τεράστια περιοχή και αντιπροσωπεύει έναν πραγματικό κίνδυνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα