Ξέφρενα πάρτι, σαμπάνιες και επεισόδια μετά το θάνατο της Θάτσερ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι βρετανικές αρχές μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Μπρίξτον μεταξύ αστυνομικών διαδηλωτών που πανηγύριζαν για το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ αλλά και εν όψει της κηδείας της, την ερχόμενη εβδομάδα, στις 17 Απριλίου....

Υπό το φόβο ταραχών, η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει δώσει εντολή στο όργανο της τάξης να είναι σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής τις ημέρες που υπολείπονται έως την κηδεία
της που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.
Την ίδια ώρα στις ιστοσελίδες κονωνικής δικτύωσης, οι επικριτές της «Σιδηράς Κυρίας» απευθύνουν γενικό κάλεσμα για ξέφρενα πάρτι το Σαββατοκύριακο.
Ένα μακάβριο «πάρτι θανάτου», όπως γράφει η βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail», με χορό, σαμπάνια, αλλά και επεισόδια, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μπρίξτον, το προάστιο νότια του Λονδίνου, που επί πρωθυπουργίας Θάτσερ, φλεγόταν από τις αντιδράσεις για τη σκληρή οικονομική και εργασιακή πολιτική της.

Αλλά και στο Μπρίστολ τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί από τις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές την ώρα που λάμβανε χώρα «street party» από 200 τουλάχιστον άτομα. Στο Λίβερπουλ, δεκάδες άτομα υποδέχθηκαν το θάνατο της «Βαρώνης» με πυροτεχνήματα.
Στο μεταξύ, οι βρετανικές αρχές για να τιμήσουν την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην χώρα τους, έχουν εκφράσει την επιθυμία να στήσουν στην πλατεία Τραφάλγκαρ ένα άγαλμα της «Μάγκι» ωστόστο, μετά τους πανηγυρισμούς για τον θανάτό της, φοβούνται ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν ιδιαίτερα προκλητική για τους «εχθρούς» της Μάργκαρετ .
Keywords
Τυχαία Θέματα