Αναλύσεις Αγώνων 01/12/12 | Κύπρος Πρωτάθλημα

16:16 1/12/2012 - Πηγή: TNSite

141. ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ (14:30)

*Η Ανόρθωση είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας με 10 νίκες και 1 ισοπαλία μετά από 11 αγωνιστικές.

*Την Πέμπτη (6/12) η ΑΕΛ φιλοξενεί τη Μαρσέιγ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Προϊστορία: 13-4-1.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (1η): Με ένα σούπερ ντέρμπι ανοίγει η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής στην Κύπρο.

Η Ανόρθωση βρίσκεται μόνη της στην πρώτη θέση της κατάταξης με διαφορά τριών πόντων από το 2ο ΑΠΟΕΛ και στόχος της είναι να παραμείνει αήττητη, μετρώντας στα 11 προηγούμενα παιχνίδια της δέκα νίκες και μία ισοπαλία. Τη μοναδική απώλεια βαθμών την είχε στην έδρα της στην αναμέτρηση με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ενώ στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς που έδωσε μπροστά στο κοινό της δε δέχθηκε καν γκολ.

Προηγούμενο ματς: Πήρε τη νίκη με 3-2 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ Λάρνακας. Προηγήθηκε με τον Ρέζεκ στο 11’, αλλά στο 39’ βρέθηκε να χάνει με 2-1. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε με τον Ίλιτς στο 43’ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κάλβο στο 66’.

Στατιστικό: G/G και Over 2,5 τα 3/5 τελευταία ματς της Ανόρθωσης στο Πρωτάθλημα.

Απουσίες (1): Μοναδικός απόντας ο Λαμπάν (ΜΕ 9/0)

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Βαλβέρδε – Άντιτς, Πάολο Ζόρζε, Ίλιτς, Σιέλης – Σκοπελίτης, Αλέξα – Ιτζάκι, Σπαντάσιο, Λαβόρδε – Ρέζεκ.

ΑΕΛ (4η): Η ΑΕΛ Λεμεσού την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχθηκε τον ΑΠΟΕΛ και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα. Βρίσκεται ήδη εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή και σε περίπτωση που δεν κερδίσει σήμερα, τότε θα απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από το στόχο της που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Μακριά από την έδρα της έχει δώσει έξι ματς φέτος στο Πρωτάθλημα και ο απολογισμός της είναι τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Επιστρέφουν οι Βοού (ΕΠ 8/3), Ουόν (ΑΜ 6/0) και Θεοφίλου (ΑΜ 3/0).

Προηγούμενο ματς: Γνώρισε την ήττα με 1-3 στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4’, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Μπεμπέ. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ξαναπήραν το προβάδισμα με πέναλτι στο 23’ και σημείωσαν το τρίτο γκολ στο 81’, παρά το γεγονός ότι από το 65’ και έπειτα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες,

Στατιστικό: G/G τα 4/4 τελευταία ματς της ΑΕΛ στο Πρωτάθλημα.

Απουσίες (5): Μαϊκόν (ΑΜ 2/0), Σέρτζιο (ΕΠ 9/1), Μοντέιρο (ΕΠ 7/1), Ελευθερίου (ΜΕ 4/0), Ρουί Μιγκέλ (ΜΕ 10/2).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Ντεγκρά – Αϊρόσα, Ουόν, Ντόσα Τζούνιορ, Καρλίτος – Νικολάου, Ντεντέ, Μπεμπέ – Εντμάρ, Κωνσταντίνου, Ντίξον.

ΕΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (18:00)

*Τρεις σερί νίκες, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, μετρά η Ένωση στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας.

Γήπεδο: «Τάσος Μάρκου»
Προϊστορία: 7-1-7

ΕΝΩΣΗ (7η): Την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας. Παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς αήττητη, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να μη δεχθεί γκολ, αλ

Keywords
Τυχαία Θέματα