Ανάλυση/Εκτίμηση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ

11:56 31/3/2013 - Πηγή: TNSite
324. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ (19:30)-LiVE Streaming- (SporTV 1)

* Τα δύο τελευταία διπλά του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» επιτεύχθηκαν με σκορ 0-1, ενώ τα αμέσως δύο προηγούμενα, που κλείνουν το «καρέ» εκτός έδρας νικών του «Δικεφάλου» την τελευταία δεκαετία, με σκορ 1-2 (και τα 4 ματς για το πρωτάθλημα).

* Ο Ολυμπιακός μετρά 11 νίκες και 1 ήττα (από τον Ατρόμητο) στα 12 φετινά εντός έδρας

παιχνίδια του για το πρωτάθλημα.

* Μία νίκη για τον ΠΑΟΚ στα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του (διπλό επί του Πλατανιά, ισοπαλίες με Άρη και ΑΕΚ, ήττα από Αστέρα Τρίπολης) για το πρωτάθλημα.

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Προϊστορία 10ετίας: 8-1-4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1ος): Το μεγάλο ντέρμπι του «Καραϊσκάκη» κλέβει την παράσταση στο «πιάτο» της 27ης αγωνιστικής. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται τον 3ο ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν... αφήνει το πόδι από το γκάζι, μετά το μαθηματικό «κλείδωμα» της 40ης κούπας πρωταθλητή. Άλλωστε, οι δύο ομάδες διακατέχονται από αισθήματα αμοιβαίου «μίσους», οπότε μία νίκη επί του «Δικεφάλου» αποτελεί πάντα και ζήτημα γοήτρου. Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν... τρένο στο φετινό πρωτάθλημα, όντας χαρακτηριστικό ότι έχουν δεχθεί μόλις μία (εντός έδρας) ήττα, έχοντας παράλληλα συνδυάσει με νίκες τα υπόλοιπα 11 ματς για τη Σούπερ Λιγκ μέσα στο «σπίτι» τους. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα δε θα καταφέρει να δώσει τελικά το «παρών», με τον Μίτσελ να αφήνει εκτός αποστολής και τον Σιόβα, παρά το γεγονός ότι ο ταλαντούχος αμυντικός δεν ταλαιπωρούνταν από κάποιο πρόβλημα.

Προηγούμενο ματς: Το γκολ του Μήτρογλου στο 79ο λεπτό χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη μέσα στην Κέρκυρα (0-1) στις 17 Μαρτίου.

Στατιστικό: Ο Ολυμπιακός προέρχεται από πέντε «κολλητές» νίκες (3 για πρωτάθλημα, 2 για Κύπελλο), στις οποίες δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ.

Απουσίες (5): Τραυματίας ο Ιμπαγάσα (ΜΕ 18/0), εκτός αποστολής για τεχνικούς λόγους οι Σιόβας (ΑΜ 14/2), Πάντελιτς (ΕΠ 6/1), Πίνο (ΕΠ 3/0) και Ντιακιτέ (ΜΕ 4/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Μέγιερι – Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Κοντρέρας, Μανιάτης – Φέισα, Μασάντο, Φουστέρ – Αμπντούν, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ.

ΠΑΟΚ (3ος): Με το μεγαλομέτοχό του, Ιβάν Σαββίδη, να παρακολουθεί δια ζώσης την ομάδα σε μία από τις σουίτες θα παραταχθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ στο φαληρικό στάδιο. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν... διαμηνύσει ότι θα κυνηγήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα, προκειμένου να... αποδείξουν σε όλους τους κακόπιστους ότι έχουν μπει σε «νέα εποχή», με τον Ελληνορώσο επιχειρηματία στο «τιμόνι» της ομάδας. Παράλληλα, βέβαια, υπάρχει και ουσιαστική ανάγκη για την κατάκτηση των τριών βαθμών, καθώς ο «Δικέφαλος» επιθυμεί να ξεκινήσει από «θέση οδηγού» στα πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι 3ος με 52 βαθμούς, στο -1 από τον 2ο Αστέρα Τρίπολης (αγωνίζονται μεταξύ τους και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας). Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από 4 «κολλητές» νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ είναι αήττητοι στις τελευταίες 7 αγωνιστικές (5-2-0).

Προηγούμενο ματς: Με τον ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό στις 17 Μαρτίου, καθώς ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 2-0. Η αποβολή του μέσου Σο του «τριφυλλιού» στο 39ο λεπτό «άνοιξε το δρόμο» για τη νίκη των «ασπρόμαυρων» στην επανάληψη, με τον Καμαρά να κάνει το 1-0 στο 58’ και τον Βούκιτς να «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς στο 81’.

Στατιστικό: Το 2-0 επί του Παναθηναϊκού πήρε τη σκυτάλη από 5/6 G/G και Over 2,5 (Over 3,5 σε 4 περιπτώσεις), όσον αφορά το πρωτάθλημα.

Απουσίες (7): Τραυματίες οι Λάζαρ (ΜΕ 22/2), Σταφυλίδης (ΑΜ 18/1), Πέλκας (ΜΕ 10/0), Κουμάλο (ΑΜ 18/0), Κατσικάς (ΑΜ 16/2), Κωνσταντινίδης (ΑΜ 12/0) και Χακόμπο (ΤΕ 9 συμ.).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Ιτάνζ – Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Αποστολόπουλος – Κάτσε, Φωτάκη, Καμαρά, Λόρενς – Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Εκτίμηση TNSite4-6 Γκολ (3.00)

Keywords
Τυχαία Θέματα