Διαμαντίδης: Νίκη στον Παναθηναϊκό, κόντρα στην Μπαρτσελόνα

21:23 13/4/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Παναθηναϊκός ψυχωμένος και με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει το καθοριστικό τρίποντο νίκησε στην Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα (66-65), έκανε το... μπρέικ και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1.

Ακολουθούν δύο ματς στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα, στα οποία με την ώθηση των φίλων του ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει το 3-1!

Ο «εξάστερος»

ήταν επτάψυχος, γιατί παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 13 πόντους (40-27) στο 22’, κατάφερε με εξαιρετική άμυνα και βελτίωση των ποσοστών έξω από τα 6,75 να πάρει την μεγάλη νίκη. Στο δεύτερο ματς, όπως και το 2011, που είχε αποκλείσει τους «Μπλαουγκράνα» με μειονέκτημα έδρας και είχε κατακτήσει το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης!

Η νίκη του Παναθηναϊκού ήρθε από δύο μεγάλα τρίποντα: Του Μάικ Μπράμος 1’ και 12’’ πριν το τέλος, που έκανε το σκορ 64-63 και το νικητήριο του Διαμαντίδη με 8’’ να απομένουν για την λήξη (66-65)! «Έγκλημα» από πλευράς τακτικής έκανε η Μπαρτσελόνα που δεν έκανε φάουλ, αν και είχε να δώσει, πριν σουτάρει ο Διαμαντίδης το τρίποντο.

Ρεσιτάλ σε τακτική και κοουτσάρισμα

Ρεσιτάλ από τον Αργύρη Πεδουλάκη στην τακτική και στο κοουτσάρισμα. Και στους δύο αγώνες οι «πράσινοι» κατέβασαν το σκορ, χαμήλωσαν τον ρυθμό και στο... σκάκι των προπονητών επικράτησαν.

Ο Παναθηναϊκός όπως και στον πρώτο αγώνα, άρχισε πολύ καλά το ματς, με έλεγχο του ρυθμού, τον οποίο απέκτησε με δυναμική άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και αργό τέμπο στην επίθεση. Επίσης, υπομονή μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη επιλογή.

Αρχικά οι «πράσινοι» μετέφεραν το παιχνίδι κάτω από το καλάθι στον Σχορτσανίτη και στην συνέχεια με διεισδύσεις δημιούργησαν διαφορά πέντε πόντων (10-5 στο 3' και 16-11 στο τέλος του δεκαλέπτου). Ο Πεδουλάκης άρχισε τον αγώνα με έκπληξη με τον Βασίλη Ξανθόπουλο δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, αντί του Ρόκο Λένι Ούκιτς και δικαιώθηκε, καθώς ο 29χρόνος γκαρντ έκανε καλή δουλειά στην οργάνωση, σκόραρε στο 10-5 και έδωσε λεπτά ξεκούρασης στον Κροάτη γκαρντ.

Φτηνά λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα