«Η λιτότητα πνίγει την Ελλάδα

15:36 9/6/2013 - Πηγή: TNSite
«Η λιτότητα δεν είναι η σωστή λύση. Μπορεί τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας να είναι αναπόφευκτα, ωστόσο είναι επικίνδυνα όταν, αντί να σώζουν τον ασθενή, τον σκοτώνουν».

Τάδε έφη Μισέλ Σαπέν. Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας συντάσσεται με την άποψη ότι η λιτότητα «πνίγει» την Ελλάδα και εν γένει έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

«Η Ευρώπη βίωσε τη χρηματοπιστωτική

κρίση, τη δημοσιονομική κρίση και στη συνέχεια, την οικονομική κρίση. Το τίμημα είναι τρομερό σε ανθρώπινο επίπεδο σε πολλές χώρες: 6.000.000 νέοι Ευρωπαίοι άνεργοι», δήλωσε ο κ. Σαπέν στην εφημερίδα «Real News».

«Σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, το ποσοστό της ανεργίας των νέων είναι πάνω από 50%. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποδεχθούμε ότι θα θυσιάσουμε μια γενιά. Αυτό είναι αντίθετο με τις αξίες της αλληλεγγύης που αποτελούν τη δύναμη της Ευρώπης», σημειώνει.

«Το να ρισκάρεις να καταστρέψεις οποιαδήποτε ανάκαμψη και οποιαδήποτε ανάπτυξη, επιβάλλοντας μέτρα που σκοτώνουν τον ασθενή περισσότερο από το να τον σώζουν, είναι επικίνδυνο για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπληρώνει ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα