Καλαμάτα: Αρνητικός ο Δένδιας, στο αίτημα της Μεσσήνης για «ειδικό τμήμα» πάταξης της εγκληματικότητας

20:15 2/6/2013 - Πηγή: TNSite

Αρνητικός ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφορικά με το αίτημα που έχει υποβάλλει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος για δημιουργία ειδικού τμήματος για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. «Τμήμα όπως περιγράφηκε δεν θα γίνει, δεν πιστεύουμε σε αυτή τη δομή» απάντησε συγκεκριμένα ο κ.Δένδιας. Χωρίς όμως να αποκαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία και λεπτομέρειες, έδωσε τη διαβεβαίωση πως «σχεδιασμός υπάρχει», διευκρινίζοντας πως «αυτό που θα κάνουμε θα το δείτε σύντομα καθώς ο σχεδιασμός της

Αστυνομίας δεν είναι για να ανακοινώνεται. Όμως απέναντι στην πρόκληση που συνιστά η παραβατικότητα για τη ζωή του Ελληνα πολίτη θα υπάρχει η νόμιμη και συνταγματική απάντηση από την Ελληνική Αστυνομία». Ο κ.Δένδιας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συναντήθηκε στο δημαρχείο Καλαμάτας, με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα κι εκπροσώπους των περιοχών του δήμου που πλήττονται κυρίως από την τσιγγάνικη παραβατικότητα, δίνοντας τη διαβεβαίωση πως «το υπουργείο θα κάνει το καθήκον του απέναντι στην τοπική κοινωνία». Ο κ. Δένδιας, κάλεσε επίσης σε εγρήγορση τους πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εκδήλωσης πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι, παραδεχόμενος την αδυναμία της Πολιτείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φετινής αντιπυρικής περιόδου, και επισημαίνοντας πως «ο αεροπορικός στόλος είναι γερασμένος». Ο υπουργός μάλιστα, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Μεσσηνία, την Παρασκευή, εγκαινίασε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Πεταλίδι, του δήμου Μεσσήνης και εξήρε τη σημαντική συμβολή του εθελοντισμού στη δασοπροστασία και την πυρασφάλεια. Επίσης ο κ.Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα, συναντήθηκε με τους 3 εκ των τεσσάρων αστυνομικών που τραυματίστηκαν πέρυσι, στη συμπλοκή με τους ένοπλους ληστές στην οδό Ευριπίδου, (ο ένας νοσηλεύεται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα).

«Περιφρονώ απόλυτα τις ύβρεις που απευθύνονται στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Τους εκφράζω προσωπικά και την εκτίμηση και την αποδοχή της κοινωνίας και τη βαθιά ευγνωμοσύνη” τόνισε ο κ. Δένδιας και ευχαρίστησε και εκ μέρος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τους τραυματισθέντες αστυνομικούς.

Συντάκτης: Βαγγέλης Ποτέας

Keywords
Τυχαία Θέματα