Λεά Σεντού και Βενσάν Κασέλ είναι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

01:49 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

Η Ντίσνεϊ σχεδιάζει τη δική της «πειραγμένη» μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (στη λογική της μπαρτονικής «Αλίκης» και της αντεστραμμένης «Maleficent») με τίτλο απλώς «The Beast», ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο πλάθει τη δική του διασκευή με την Έμα Γουάτσον, αλλά τελικά πρώτος στην κούρσα έρχεται ο Κριστόφ Γκαν. Ο σκηνοθέτης ταινιών όπως «Η Αδελφότητα των Λύκων» και «Silent Hill» έχει ήδη στο post-production τη δική του εκδοχή της «Πεντάμορφης», μια παραγωγή που η Pathé παρουσίασε στην αγορά του Φεστιβάλ των Καννών και στην οποία πρωταγωνιστούν ο Βενσάν Κασέλ

και η απαστράπτουσα από τα φωτογραφικά φλας μετά την απονομή του Χρυσού Φοίνικα στη «Ζωή της Αντέλ», Λεά Σεντού.

Η πρώτη φωτογραφία με το ζευγάρι δείχνει μια μεταφορά εποχής, αλλά ο Γκαν στοχεύει σε μια ευρύτερη αναγωγή στο σήμερα και δηλώνει:

«Η ταινία είναι η προσαρμογή μιας ιστορίας της Μαντάμ ντε Βιλνέβ. Εκδόθηκε ανώνυμα το 1740 με τον τίτλο «La Jeune Américaine et les contes marins» και σκιαγραφεί το πορτρέτο της Πεντάμορφης, μιας χαριτωμένης και ρομαντικής κοπέλας που ερωτεύεται το Τέρας, ένα πλάσμα παγιδευμένο σε μια κατάρα, που αναζητεί αγάπη και λύτρωση. Το 1760 κυκλοφόρησε μια διασκευή της ιστορίας για παιδιά και ακριβώς επάνω σε αυτήν ήταν που ο Ζαν Κοκτό και έπειτα η Ντίσνεϊ βάσισαν τις διάσημες μεταφορές του παραμυθιού. Η πρωτότυπη έκδοση της ντε Βιλνέβ παραγκωνίστηκε και δεν έχει ποτέ προσαρμοστεί για την οθόνη …. μέχρι σήμερα!»

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας είναι η ιστορία μιας οικογένειας που βρίσκεται σε κρίση, έχοντας χάσει όλη της την περιουσία, όταν ο πατέρας καταστρέφεται οικονομικά. Η συνάντηση – αρχικά τρομακτική, αλλά στη συνέχεια ηδονική- με το θρυλικό Τέρας, είναι για τους χαρακτήρες της οικογένειας ένα όχημα για να ξανασταθούν στα πόδια τους. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι αυτή η ταινία θα λειτουργεί σα μια μεταφορά για τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο. Αυτό άλλωστε είναι και το πλεονέκτημα των παραμυθιών – μπορούν να κρατούν ζωντανές διαχρονικές αξίες.»

«Η ιστορία μιλάει ανάμεσα στα άλλα και για τη δύναμη των ονείρων, την αγάπη για τον υλικό κόσμο και τη διαφθορά – θέματα που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Αισθάνομαι ότι ήταν καιρός να αποδοθεί φόρος τιμής στην ιστορία της ντε Βιλνέβ, αφετηρία για την κλασική Πεντάμορφη: ένα εντυπωσιακά σύγχρονο στην ουσία του παραμύθι, όπου επιπλέον η ποιητική της αγάπης είναι ένα μήνυμα ελπίδας.»

Με την πάντα υπέροχη μουσική του Αλεξάντερ Ντεσπλά (τελευταία οι νότες του ακούστηκαν στο νέο του Πολάνσκι στις Κάννες» και με το δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο – η Σεντού είναι ότι πιο hot διαθέτει αυτή τη στιγμή ο σύγχρονος γαλλικός κινηματογράφος, ενώ ο Κασέλ παραμένη σταθερή αξία – η ταινία έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει μια επιτυχία. «Θα γίνει κλασικό» υπόσχεται η πρωταγωνίστρια του «Η Ζωή της Αντέλ» και ανυπομονούμε να επιβεβαιωθεί (ίσως σε κάποιο από τα επόμενα διεθνή φεαστιβαλικά ραντεβού).

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα