Μέχρι το απόγευμα η συνάντηση Λέττα - Ναπολιτάνο

15:01 27/4/2013 - Πηγή: TNSite
Μέχρι σήμερα το απόγευμα, αναμένεται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να επιστρέψει ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα στο Κυρηνάλιο, για την καθοριστική, νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Τις ώρες αυτές, ο Λέττα συντάσσει την λίστα των υπουργών του και προσπαθεί να ξεπεράσει αντιρρήσεις και ενστάσεις της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Σήμερα το πρωί ο Ιταλός κεντροαριστερός εντολοδόχος πρωθυπουργός συναντήθηκε τόσο με τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι,

τον παραιτηθέντα γραμματέα των «Δημοκρατικών», όσο και με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τα στρατηγεία των ιταλικών κομμάτων, υπήρξαν «βέτο» με αναφορά τόσο στην πιθανή υπουργοποίηση του Μάσσιμο Ντ' Αλέμα, όσο και του Ρενάτο Μπρουνέττα, εκπροσώπου της κεντροδεξιάς στην Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τα πιθανά ονόματα που μπορεί να συμπεριληφθούν στην νέα κυβερνητική ομάδα, οι αναλυτές αναφέρουν εκείνα της Μάρα Καρφάνια, για το υπουργείο Ισότητας, του Τζουλιάνο Αμάτο για το υπουργείο Οικονομικών (θεωρείται, όμως, φαβορί, και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακκομάννι) και του γραμματέα του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο, που μπορεί να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Αν ο Ενρίκο Λέττα καταφέρει να παρουσιάσει, μέχρι σήμερα το βράδυ τον κατάλογο των υπουργών του στον Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αύριο το απόγευμα, είναι πιθανό να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα