Ο Στίνγκελ ομορφαίνει το Παλάτσο του Πινό

13:25 19/4/2013 - Πηγή: TNSite

Η απόφαση του γάλλου δισεκατομμυριούχου Φρανσουά Πινό να γεμίσει τον εκθεσιακό του χώρο Παλάτσο Γκράσι στη Βενετία, με έργα του Ρούντολφ Στίνγκελ, και μάλιστα ενώ είναι η πρώτη φορά που ο χώρος διατίθεται σε ένα μόνον καλλιτέχνη, αναμφίβολα θα ενισχύσει το εμπορικό του προφίλ.

Η έκθεση (έως 31 Δεκεμβρίου) περιλαμβάνει πάνω από 40 ζωγραφικά έργα, από τα οποία τα 15 ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του Πινό.

«Αυτή η μονογραφική έκθεση είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς», αναφέρει η σύμβουλος τέχνης ΕlenaGeuna,

η οποία συνεργάστηκε με τον Στίνγκελ στο στήσιμο της έκθεσης (ο καλλιτέχνης επιμελείται ο ίδιος την έκθεση του).

Τα έργα χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990 και του 2000 και θα παρουσιάζονται μαζί με νέα, ειδικά δημιουργημένα για την έκθεση. Μαζί με τα παραστατικά, θα παρουσιαστεί και μια καινούρια σειρά με αφηρημένα. Άλλωστε η σύνδεση ανάμεσα στην παραστατικότητα και την αφαίρεση είναι από τις μόνιμες ανησυχίες του καλλιτέχνη, ο οποίος είναι γνωστός για τις προσπάθειες του να επαναπροσδιορίσει τη ζωγραφική.

Τα πειραματικά έργα της έκθεσης φαίνεται να είναι επηρεασμένα από το ιστορικό, αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον του «La Serenissima», ενώ η πόλη της Βενετίας θεωρείται ότι τον ενέπνευσε για την μεγάλων διαστάσεων εγκατάσταση που επίσης παρουσιάζεται στην έκθεση.

Gareth Harris

Keywords
Τυχαία Θέματα