Οι τελικές προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

10:14 3/6/2013 - Πηγή: TNSite
Τα χαρτιά του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ανοίγει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, θα κοινοποιήσει στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση την πρόταση που θα εξεταστεί αύριο στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την φορολόγηση των αστικών ακινήτων, των αγροτεμαχίων και των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα.

Η διακομματική επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει ο ενιαίος φόρος δεν θα βαρύνει την αγροτική γη που ανήκει σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δηλαδή 14 εκατ. στρέμματα από τα 66,5 εκατ. στρέμματα αγροτεμαχίων όλης της χώρας.

Ο νέος φόρος

τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν το 2014 περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο φόρος το 2014 θα επιβληθεί με βάση το στρέμμα ενώ από το 2015 βάση επιβολής του φόρου θα είναι η αντικειμενική αξία κάθε έκτασης.

Η εισήγηση του υπουργείου θα περιλαμβάνει τα εξής σενάρια:

- Φόρο που θα κλιμακώνεται από 0,1% έως και 1% για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου ακίνητα χωρίς αφορολόγητο όριο.

- Φόρο που θα κλιμακώνεται από 0,2% έως και 2% στην περίπτωση που θα υπάρξει αφορολόγητο όριο της τάξεως των 20.000 - 50.000 ευρώ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα