Πορτραίτα επιζησάντων της Ουτόγια ξεχώρισαν σε διεθνή διαγωνισμό

12:57 28/4/2013 - Πηγή: TNSite

Η 32χρονη φωτογράφος Andrea Gjestvang από τη Νορβηγία απέσπασε το βραβείο «L’Iris d’Or» και έλαβε τον τίτλο «Φωτογράφος της Χρονιάς 2013», στον διαγωνισμό «Sony World Photography Awards».

Οι κριτές ψήφισαν ομόφωνα τη σειρά των έντονων συναισθηματικά πορτρέτων της Gjestvang. Απεικονίζουν παιδιά και νέους που επέζησαν από το μακελειό τον Ιούλιο 2011, στο νησάκι Ουτόγια έξω από το Οσλο, όταν ο Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ

άνοιξε πυρ στην καλοκαιρινή κατασκήνωση

της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, σκοτώνοντας 69 ανθρώπους. Η σειρά με τίτλο «Μια μέρα στην ιστορία» απαθανατίζει τους νεαρούς επιζώντες με απίστευτη ευαισθησία και ειλικρίνεια και αποτελεί μία διαρκή μαρτυρία στη λύτρωση αυτών των νεαρών ανθρώπων μπροστά σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Η φωτογράφος που πήρε την πρώτη θέση μεταξύ άλλων 122.000 συμμετοχών από 170 χώρες, παρέλαβε το βραβείο της και μαζί εξοπλισμό ψηφιακής οπτικής απεικόνισης Sony, που συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων.

«Φωτογράφος της χρονιάς στην ανοικτή κατηγορία συμμετοχών ανακηρύχθηκε ένας 21χρόνος από το Ανόι του Βιετνάμ, ο οποίος αγόρασε την πρώτη του ψηφιακή φωτογραφική μηχανή πριν από ένα χρόνο. Ο Hoang Hiep Nguyen κέρδισε μία φωτογραφική μηχανή Sony α77 καθώς και χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 δολαρίων για τη νικητήρια φωτογραφία του, που απεικονίζει ένα κορίτσι στην καταιγίδα. Αυτή η φωτογραφία συναγωνίστηκε μεταξύ πολλών άλλων, από όλο τον κόσμο, σε ένα διαγωνισμό που στόχευε στην ανάδειξη της καλύτερης φωτογραφίας, παγκοσμίως, από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο ή έναν ενθουσιώδη φίλο της φωτογραφίας.

Η 19χρονη Alecsandra Dragoi κέρδισε τον τίτλο «Νέος Φωτογράφος της χρονιάς», χάρη σε μία εντυπωσιακή φωτογραφία της που απεικονίζει τους εορτασμούς για το νέο έτος στη Ρουμανία. Η φωτογραφία της Dragoi επιλέχθηκε ως η καλύτερη που έβγαλε φωτογράφος κάτω από την ηλικία των 20 ετών.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα