Πυρετός διαπραγματεύσεων με αγκάθια δημόσιο και τράπεζες στο νέο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικα

09:11 9/4/2013 - Πηγή: TNSite

Άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών έχει εξουσιοδότηση από τον Πρωθυπουργό και διενεργεί τη συνολική διαπραγμάτευση με την τρόικα για όλα τα ζητήματα (όπως κινητικότητα στο δημόσιο, ρύθμιση τραπεζικών δανείων και ανακεφαλαιοποιήσεις) στη βάση προτάσεων των συναρμόδιων υπουργείων και όχι μόνο εκείνων που άπτονται της αρμοδιότητας του ΥΠΟΙΚ.

Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους ελεγκτές επρόκειτο να γίνει χθες Δευτέρα, ωστόσο αναβλήθηκε,

προκειμένου να γίνει καλύτερη προετοιμασία των δύο πλευρών.

Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο είχε χθες συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία εξετάστηκαν τα εκκρεμή ζητήματα, αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και το "πάγωμα" της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε αν μπορεί να κλείσει μέχρι την Παρασκευή η συμφωνία με την τρόικα ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης και απάντησε ότι δεν μπορεί να το ξέρει στην παρούσα φάση, σημειώνοντας πάντως πως ο ίδιος πρέπει να αναχωρήσει την Πέμπτη γα τις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει το Eurogroup.

Διαβάστε τι συνέβη χτες Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της διάλυσης της συγχώνευσης Εθνικής με Eurobank.

Ραντεβού Ευ. Βενιζέλου - τρόικας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει στις 10 το πρωί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν όψει της συνάντησης, πηγές του κινήματος υποστήριζαν ότι μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα