Τα εντυπωσιακά ποδήλατα του Josh Hadar

14:49 25/5/2013 - Πηγή: TNSite

O 44χρονος Hadar, βάζει τη δικιά του πινελιά στη δημιουργία ποδηλάτων. Μια πινελιά εντελώς διαφορετική από τις γνωστές. Τα εκκεντρικά του ποδήλατα έχουν κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον των κατοίκων του "μεγάλου μήλου".

Μιλάμε για ποδήλατα - choppers και αστραφτερά τρίκυκλα που κοστολογούνται από 7.000 μέχρι 45.000 δολάρια. Ο εντελώς αυτοδίδακτος Josh, δήλωσε πρόσφατα στο Barcroft για τις δημιουργίες του:

"Πως ξεκίνησε το ενδιαφέρον μου για το "χτίσιμο" ποδηλάτων; Βρήκα παρατημένα, εγκαταλελειμμένα ποδήλατα σε σκουπιδότοπους και αποφάσισα

να τα αναστήσω. Η πρώτη μου δημιουργία ήταν ένα ποδήλατο - Φρανκενστάιν, ένα "τέρας" όπως το αποκαλούσα, φτιαγμένο από πέντε σκελετούς".

"Όταν ο κόσμος είδε το "Franken-bike" εντυπωσιάστηκε. Δεν το πίστευα το πόσο θετικά πήραν το δημιούργημα μου. Η ανταπόκριση αυτή μου έδωσε το έναυσμα για να συνεχίσω".

Όλα αυτά, έγιναν πριν από έξι χρόνια. Σήμερα ο Hadar και τα έργα του, είναι αναγνωρίσιμοι στη Νέα Υόρκη. Το εργαστήριο του στο Μανχάταν είναι γεμάτο από τα "παιδιά" του. "Στην αρχή", δηλώνει, "έφτιαχνα τους μεταλλικούς σκελετούς με τα χέρια μου, δεν έκαιγα καν το ατσάλι για να λυγίζει πιο εύκολα. Με τον καιρό αγόρασα τα απαραίτητα εργαλεία και η ζωή μου έγινε πιο εύκολη", συμπληρώνει.

Κάθε ποδήλατο του 44χρονου είναι μοναδικό, καθώς δεν σχεδιάζει κανένα όμοιο με μοντέλο - προκάτοχο του. "Δεν έχω προσχέδιο. Όλα μου τα μοντέλα προκύπτουν μέσα από αυτοσχεδιασμούς", αναφέρει ο ίδιος. Και συνεχίζει:

"Όσο πιο πρωτότυπο είναι το σχέδιο και εκκεντρικό, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρει το κοινό".

Πολλά από τα ποδήλατα του Josh τροφοδοτούνται από ένα μικρό κινητήρα, με πολύχρωμες δεξαμενές βενζίνης.

Ποια είναι τα σχέδια του για το μέλλον; Να δημιουργήσει μοτοποδήλατα ακόμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

"Ενδιαφέρομαι για καύσιμα που θα τροφοδοτούν τα μοντέλα μου φιλικά προς το περιβάλλον και κυρίως, να χρησιμοποιήσω εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή".

Δείτε τα ποδήλατα του Josh Hadar εδώ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα