Ταυτοποιήθηκε ο "Μοναχικός Λύκος"

22:31 17/4/2013 - Πηγή: TNSite



Πηγές του FBI αργά το απόγευμα της Τετάρτης διέρρεαν ότι διαθέτουν επαρκή στοιχεία τα οποία οδηγούν στην ταυτοποίηση του δράστη των πολλαπλών βομβιστικών επιθέσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 177.

Αμέσως μετά επικράτησε κομφούζιο σχετικά με το εάν έχει συλληφθεί ο δράστης του χτυπήματος με αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες που προέρχονταν από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων AP και η τοπική εφημερίδα Boston

Globe ανέφέραν ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος κρατείται. Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox επέμενε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και CBS μετέδιδαν πως δεν υφίσταται σύλληψη.

Το CNN περί τις 21.35 ώρα Ελλάδος επέμενε πως υφίσταται σύλληψη για να ανασκευάσει στη συνέχεια. Στις 21.38 η ιστοσελίδα Huffington Post μετέδωσε πως δεν υφίσταται σύλληψη. Στο μεταξύ, βρετανικές εφημερίδες όπως η Daily Telegraph το ίδιο χρονικό διάστημα μετέδιδαν πως υπάρχει κινητικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο της Βοστώνης. Όλοι οι παραπάνω συμφωνούν πως ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί με βάση βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε πολυκατάστημα που βρίσκεται κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης.

Στο βίντεο αυτό απεικονίζεται άνδρας ο οποίος φέρει σακίδιο και κουκούλα και που φαίνεται να τοποθετεί κάτι στο σημείο όπου εξερράγη ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

Στις 21.40 ώρα Ελλάδας η αστυνομία της Βοστώνης με ανάρτηση στο twitter ανέφερε πως παρά τα όσα λέγονται δεν υπήρχε καμία σύλληψη.

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας, το FBI προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε σύλληψη υπόπτου. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης να είναι περισσότερο προσεκτικά και να διασταυρώνουν τις πληροφορίες, με τους επίσημους εκπροσώπους της αστυνομίας, του υπ. Δικαιοσύνης και του ίδιου του FBI.

Παρόλα αυτά οι επίσημες αρχές δεν αναφέρουν τίποτα για το εάν υπάρχει προσαγωγή υπόπτου ή για το εάν κρατείται και ανακρίνεται.

Όπως είναι φυσικό το ανάλογο κομφούζιο επικρατούσε τόσο στους κόλπους της κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον, όσο και στις ζωντανές μεταδόσεις των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων της Αμερικής.

«Κλειδί» το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι o ύποπτος απεικονίζεται σε βίντεο να αφήνει ένα σακίδιο στον τόπο της δεύτερης έκρηξης.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει πως ο δράστης εντοπίστηκε μέσω βίντεο από κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη σε κατάστημα κοντά στον τόπο του μακελειού. O φερόμενος ως δράστης φαίνεται, αναφέρει το CNN, να τρέχει πανικόβλητος μετά την πρώτη έκρηξη.

Η Boston Globe μεταδίδει ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή τους μία εικόνα του υπόπτου να κουβαλάει ένα μαύρο σακίδιο το οποίο πιθανώς πετάει, ενώ τρέχει, στο σημείο που εξερράγη η δεύτερη βόμβα. Ο ύποπτος φαίνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να μεταφέρει και να εγκαταλείπει στο έδαφος το μαύρο σακίδιο, έξω από το εστιατόριο Forum.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

zougla

Keywords
Τυχαία Θέματα