Θέλει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας ο Βενιζέλος και παραμένει

00:15 21/6/2013 - Πηγή: TNSite

"Ζητήσαμε κινήσεις αποκατάστασης και εκτόνωσης με πρώτη κίνηση να αρχίσουν οι εκπομπές της ΕΡΤ σε όλε ςτις συχνότητες. Αυτό επιβάλλει η απόφαση του ΣτΕ, αυτό επιβάλλει ο σεβασμός του κράτους δικαίου. Οι Έλληνες πολίτες ένιωσαν να προσβάλλεται η έννομη τάξη.

Για μας το μεγάλο θέμα είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Η άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Ταυτόχρονα όμως έχει ανοίξει το ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης, ζήτημα πολιτικής σταθερότητας στον τόπο μας εν μέσω

κρίσης με δεδομένο τις θυσίες του λαού και τα βήματα που έχουν γίνειαλλά και τα προβλήματα που είναι ανοιχτά μπροστά μας και πρέπει να διαπραγματευθούμε.

Μέσα από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις εχτές και τη Δευτέρα θέσαμε το μείζον σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση, δηλαδή την επάνοδο της ΕΡΤ σε λειτουργία με το σύνολο του προσωπικού της.

Ζητήσαμε τη σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων που θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το νέο οργανόγραμμα, συζητήσαμε επίσης πως είναι αναγκαίο να ζητήσουμε βοήθεια τεχνικού συμβούλου από μεγάλα δίκτυα, όπως το BBC, και διορισμό υφυπουργού ο οποίος θα εποπτεύει αλλά δεν θα προέρχεται από την ΝΔ.

Έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης. Δεν μας ικανοποιούν πλήρως.

Αποδέχεται όμως ο πρωθυπουργός και άρα το κόμμα της ΝΔ την άμεση, κατά κυριολεξία άμεση, λειτουργία εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου 2.000 εργαζομένων, με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα για τα οποία θα διαμορφωθεί ειδικό θεσμικό πλαίσιο παρότι απέχει από τη θέση μας.

Η μεταβατική κατάσταση όπως σας την περιγράφω μας επιτρέπει να συζητήσουμε για το πολύ πιο μεγάλο θέμα που είναι η επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας".

Στο σημείο εκείνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ως κόμμα έχουν δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια αλαζονικές συμπεριφορές και αδικίες ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Είπε επίσης πως νιώθει πολύ άβολα όταν προσπαθεί να πείσει για το αυτονόητο, όπως η στήριξη των ανέργων, ενώ αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό αλλά και στη Χρυσή Αυγή.

"Όλα αυτά πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης με σοβαρότητα, καλοπιστία, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές, τετελεσμένα, περιττά τελεσίγραφα με ορίζοντα τετραετίας χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα μέσα έξω, τα α λα καρτ. Το πληρώσαμε κι αυτό.

Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τρικομματική. Ζητούμε από τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει με τους όρους που ανέπτυξα. Να λειτουργούν οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, το κοινοβούλιο.

Βεβαίως το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η προτεραιότητα της χώρας τώρα είναι οι πρόωρες εκλογές ή όχι. Έχω πει πολλές φορές πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και ξέρει ότι άλλο πράγμα είναι οι δημοσκοπήσεις και άλλο η αστείρευτη δυναμική της δημοκρατικής παράταξης. Η δύναμη της (δημοκρατικής παράταξης) είναι μειωμένη, αλλά είναι εδώ.

Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές αλλά θέλει μια κυβέρνηση που να λειτουργεί σωστά και που οφείλουμε να του την προσφέρουμε με προοδευτικό πρόσημο. Ιδίως τώρα που είμαστε πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Χωρίς τους ευρωπαίους σοσιαλιστές η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να βγει από την κρίση. Είμαστε η δημοκρατική παράταξη και ξέρουμε να απαντάμε στις αγωνίες του μέσου πολίτη.

θα βοηθήσει η διάλυση της Βουλής τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ; Θα τους οδηγήσει πάλι στη δουλειά τους; Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις δεν κάναμε και δεν κάνουμε.

Η ΚΟ και το πολιτικό συμβουλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασαν πριν τη συνάντηση και με εξουσιοδότησαν να κάνω τους ανάλογους χειρισμούς. Το μήνυμα μας είναι σταθερό και ευθύνης για όλους".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα