Βόλος: Κουβέλης: Σε ετοιμότητα για Αυτοδιοικητικές εκλογές

09:15 26/5/2013 - Πηγή: TNSite
Την προετοιμασία της τοπικής οργάνωσης Μαγνησίας της «Δημοκρατικής Αριστεράς» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος κ Φώτης Κουβέλης. Τόνισε πως η «Δημοκρατικής Αριστερά» είναι κατά της μετάθεσης των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, που θα γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο, επισημαίνοντας πως «πρέπει να γίνουν κανονικά στην ώρα τους». Μάλιστα σημείωσε πως αποτελούν «πρόσφορο έδαφος για συμμαχίες με προγραμματικές συμφωνίες.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερης

σημασίας τις ευρωεκλογές –που γίνονται επίσης σε ένα χρόνο- τονίζοντας ότι η Ευρώπη είναι σε κρίσιμη σταυροδρόμι. Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο Μπαρόζο και τον κ. Σούλτς στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι τα θέματα που έθεσε ήταν η μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση και του φόρου για το πετρέλαιο, καθώς το μέτρο απέτυχε.

«Αυτό που έχει φανεί είναι ότι αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη. Σιγά-σιγά όλοι συμφωνούν πως πρέπει να χαλαρώσει η λιτότητα και η Ευρώπη να βασιστεί στην ανάπτυξη και την ενιαία πολιτική, όπως η καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συστήματος. Πρόσθεσε πως ήδη έχει γίνει πρόταση στη «Δημοκρατική Αριστερά» για συνεργασία με τους σοσιαλιστές στις Ευρωεκλογές, όμως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση. «Το ζήτημα είναι ανοικτό. Ολοι αντιλαμβανόμαστε πως οι ευρωεκλογές είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Η μετακίνηση στην Ευρώπη πρέπει να πάει σε σοσιαλιστική επιλογή και να ξεφύγει από τον συντηρητισμό και την λιτότητα».

Μιλώντας στα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος ανέφερε πως οργανωτικά το κόμμα βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία σε όλη την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα