Κορμός σοκολατένιος γεμιστός με λεμονένια σου

Γεια σας!
Είμαι η Σοφία, η ανιψιά της Έλενας.
Είμαι 16 χρονών και θέλω να σπουδάσω και να γίνω γιατρός, όπως οι γονείς μου.
Όπως καταλαβαίνετε έχω πολύ διάβασμα!!
Όμως όταν βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο, ασχολούμαι με το αγαπημένο μου χόμπι, που είναι η μαγειρική και κυρίως η ζαχαροπλαστική.
Τα Χριστούγεννα ανήμερα, μαζευτήκαμε όλη η οικογένεια στο σπίτι της θείας μου, και η μαμά μου και οι δυο θείες μου είχαν μαγειρέψει πολύ
νόστιμα φαγάκια.
Εγώ έφτιαξα δυο γλυκά από τις Γλυκές Ιστορίες του Παρλιάρου, και όλοι μου είπαν ότι τους άρεσαν πολύ.
Τότε η θεία μου η Έλενα μου είπε, «Σοφία ετοιμάσου να βάλεις τις πρώτες συνταγές σου στο blog μας».
Έτσι κάθισα και τις έγραψα, και η θεία μου τότε μου είπε «Σοφία πιο μπελαλίδικα γλυκά δεν μπορούσες να βρεις να κάνεις?»
Αλλά σας βεβαιώνω ότι δεν είναι καθόλου δύσκολα, απλά τα έγραψα αναλυτικά.

Το πρώτο γλυκάκι είναι ένας σοκολατένιος κορμός, γεμιστός με σου.
Τα σου τα γέμισα με μια πολύ νόστιμη κρέμα λεμονιού.
Τα σου τα έφτιαξα μόνη μου, έχω φτιάξει πολλές φορές τα σου του Παρλιάρου και τα θεωρώ πολύ πετυχημένα.
Εσείς όμως μπορείτε να τα αγοράσετε έτοιμα από ζαχαροπλαστείο, χωρίς την γέμιση εννοείται.
Επειδή τα έχω ξαναφτιάξει, θεώρησα πολλή την δόση που έδινε η συνταγή για τα σου και έκανα την μισή ποσότητα, κι αυτές τις αναλογίες θα σας δώσω.
Τις δύο κρέμες όμως, την σοκολατένια και την λεμονάτη, τις έκανα στις κανονικές αναλογίες.

Τι υλικά χρειαζόμαστε:
Για τα σου
62 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
62 γρ. νερό
55 γρ. βούτυρο αγελάδος
ελάχιστο αλάτι (στην μύτη του κουταλιού)
¼ κουταλάκι ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. αυγά (ζυγισμένα χωρίς τα τσόφλια – περίπου 2-3 αυγά ανάλογα με το μέγεθός τους)
Για την κρέμα λεμόνι
400 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό + 3 κρόκοι αυγών
Για την σοκολατένια κρέμα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τα σου:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Μετά αδειάζουμε το μείγμα αυτό σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει.
Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ με στρογγυλή μύτη, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στο ταψί μας και πάνω σε αυτό σχηματίζουμε με το κορνέ μικρά μπαλάκια (2-2,5 εκ διάμετρο να έχουν).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε να παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Δεν ανοίγουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 3 ώρες, να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά.
Φτιάχνουμε την κρέμα λεμονιού:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.
Σε ένα μπο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορμός,kormos
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές