Πως καραμελώνουμε κρεμμύδια

Το καραμέλωμα των κρεμμυδιών έχει την δικιά του τεχνική!
Δεν είναι κάτι δύσκολο, θέλει όμως την ώρα του και υπομονή, για να γίνει σωστά.
Στο σπίτι μας λατρεύουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα χρησιμοποιούμε πολύ.
Κι αν πιστεύετε ότι τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι μόνο για να στολίσουν και να νοστιμίσουν την φάβα σας, δείτε σε πόσες πολλές περιπτώσεις μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:
Σε χάμπουργκερς. Ψωμάκι, μαρούλι, μπιφτέκι, τυρί, μια φέτα ντομάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια ….. τέλειο!!
Σε hot dogs. Ψωμάκι, μουστάρδα,
κέτσαπ, τυράκι, λουκάνικο και καραμελωμένα κρεμμύδια …… γιάμι !!
Στις σαλάτες. Νοστιμίζουν όλες τις πράσινες σαλάτες. Επίσης ταιριάζουν υπέροχα σε σαλάτες με πράσινα φασολάκια και μπέικον.
Σε ομελέτες. Δίνουν έξτρα γεύση και νοστιμιά!
Σε ψητές γεμιστές πατάτες. Σε συνδυασμό με αγαπημένα σας υλικά, κάνουν την γέμιση ακαταμάχητη!
Στην αγαπημένη μου γαλλική κρεμμυδόσουπα! Την κάνουν απλά υπέροχη!
Σε σπιτικές πίτσες. Συνδυάζονται με πάρα πολλά υλικά.
Πάνω από τηγανιτές πατάτες, σε συνδυασμό με λιωμένο τσένταρ είναι σούπερ!!!
Ακόμη και μέσα σε μαφινάκια τα βάζω, ανακατεμένα με διάφορα κίτρινα τυριά, για μικρές αλμυρές απολαύσεις.
Σε μπρουσκέτες, σε… σε….. σε ότι μπορείτε να φανταστείτε μπορείτε να απογειώσετε την γεύση με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Ελπίζω όλα αυτά να σας έπεισαν, ότι ο χρόνος που χρειάζεται για το καραμέλωμα αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.
Εξάλλου τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορείτε να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο, κλεισμένα καλά σε ένα ταπεράκι.
Πάμε λοιπόν να καραμελώσουμε κρεμμύδια!
Θα χρειαστούμε:
ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι
κρεμμύδια – κατά προτίμηση λευκά
ελαιόλαδο
λίγη καστανή ζάχαρη (ή και άσπρη)
λίγο ξύδι μπαλσάμικο
Στην πράξη
Λάβετε υπόψη ότι μετά το καραμέλωμα, η τελική ποσότητα των κρεμμυδιών θα είναι κατά πολύ μικρότερη της αρχικής.
Θα δώσω την εκτέλεση της συνταγής για καραμέλωμα 3 μεγάλων κρεμμυδιών, οπότε αν θέλετε να καραμελώσετε περισσότερα ή λιγότερα, κανονίστε τις δόσεις.
Παίρνουμε λοιπόν τα κρεμμύδια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στην μέση.
Κόβουμε κάθε μισό σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο, τόσο όσο να καλύπτει την βάση του και 1-2 κουταλιές ακόμα.
Ανάβουμε το μάτι και μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη (για τα 3 κρεμμύδια έριξα λιγότερο από μισό κουταλάκι) και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα κρεμμύδια από το λάδι.
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση μεταλλική σπάτουλα.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό (με ανώτερο το 9 χαμηλώνουμε στο 5).
Από το σημείο αυτό και μετά ΔΕΝ απομακρυνόμαστε καθόλου από το τηγάνι.
Ανακατεύουμε συχνά τα κρεμμύδια, τα οποία σκοπός είναι να καραμελωθούν αργά και σε χαμηλή φωτιά.
Μετά από 20 λεπτά θα δούμε ότι τα κρεμμύδια αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και να σκουραίνουν. Έχει ξεκινήσει το καραμέλωμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πως καραμελώνουμε κρεμμύδια,
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές