Σκεπαστή αραβική πίτα με τυριά και ζαμπόν

Συνεχίζοντας το παιχνίδι του Hohoho Chef, διάλεξα από τα ορεκτικά της Ερμιόνης ένα σνακ, που μου έκανε κλικ από την πρώτη στιγμή!
Το αποτέλεσμα με δικαίωσε πλήρως για την επιλογή μου!
Το απολαύσαμε σαν βραδινό, και μάλιστα πολύ πλούσιο και χορταστικό!
Ακολουθεί η συνταγή με τον τρόπο που την έφτιαξα εγώ (θα πω παρακάτω τι άλλαξα) κι εδώ θα βρείτε την πρωτότυπη συνταγή της Ερμιόνης.
Χρειαζόμαστε:
4 μεγάλες αραβικές πίτες
5 φέτες ζαμπόν
1 πιπεριά πράσινη
140
γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
50 ml κρέμα γάλακτος
2 ντομάτες
100 γρ. φέτα
75 ml γάλα
μισό κουταλάκι ρίγανη
επιπλέον
60-80 γρ. ρεγκάτο τριμμένο για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε στο μούλτι.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ με την φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη, το γάλα και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Σε χωριστό μπολ, βάζουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, την πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες, 50 γρ. ρεγκάτο και το Φιλαδέλφεια το οποίο έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξανα-ανακατεύουμε.
(Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγη κρέμα ακόμη, αλλά μην το παρακάνετε, το μείγμα ΔΕΝ πρέπει να είναι υδαρές.)
Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις 2 πίτες, την μια δίπλα στην άλλη.
Επάνω στο χαρτί, εκεί που θα ακουμπήσουν οι πίτες, απλώνουμε 4 κουταλιές από την σάλτσα ντομάτας (2 κάτω από κάθε πίτα).
Μοιράζουμε την ζαμπονοτυρένια γέμιση πάνω στις πίτες.
Καλύπτουμε με τις άλλες 2 πίτες.
Περιχύνουμε την επιφάνειά τους με το μείγμα της ντομάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο.
(Προσωπικά θα σας πρότεινα να μην τις στριμώξετε, αλλά να τις ψήσετε σε δυο ταψιά)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να δούμε το τυρί να λιώνει όμορφα στην επιφάνεια.
Αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε σε κομμάτια, και μετά…… σκέτη απόλαυση, τι να σας λέω τώρα!!!!
Σημειώσεις:
Οι αλλαγές που έκανα (όχι τίποτε σπουδαίο δηλαδή):
Έβαλα μόνο μία και όχι δύο πιπεριές όπως λέει η συνταγή.
Και μάλιστα, επειδή ο χρόνος ψησίματος δεν ήταν πολύς, φοβήθηκα μην δεν ψηθούν καλά, γι αυτό τις έκοψα σε λεπτές λωρίδες και όχι σε κυβάκια.
Πάντως μια χαρά ψήθηκαν.
Αντίθετα, αύξησα τις ποσότητες σε τυριά και ζαμπόν.
Επειδή η τυρένια γέμιση μου φάνηκε λίγο σφιχτή και με παίδευε λίγο στο άλλειμα, την αραίωσα με λίγη κρέμα γάλακτος.
Καλή επιτυχία αν αποφασίσετε να φτιάξετε κι εσείς τις πίτες, εγώ πάντως σίγουρα θα τις ξαναφτιάξω!
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκεπαστή,skepasti
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές