Σου αλά κρεμ με καραμέλα

Ένα γνωστό και πολύ αγαπημένο γλυκάκι σας έχω σήμερα.
Σου αλά κρεμ με ευωδιαστή κρέμα και λαχταριστή καραμέλα.
Πόσες φορές δεν τα έχουμε δει μέσα στα ψυγεία-βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και έχουμε λαχταρίσει έστω λίγο από την καραμέλα τους;;
Πάντα το θεωρούσα γλυκάκι-έκπληξη, καθώς περίμενα να απολαύσω την κρέμα που κρύβει το αφράτο σου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα μου φαίνεται διαφορετική.
Τα αγαπώ τόσο, που χρόνια πριν αποφάσισα ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να μάθω να τα φτιάχνω και μόνη μου. Όπως και έγινε!
Την συνταγή αυτή θα σας δείξω σήμερα.
Αρχικά
ίσως σας φανεί κάπως χρονοβόρα η διαδικασία, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Δεν θα πιστεύουν ότι τα φτιάξατε μόνοι σας.
Εσείς όμως θα το ξέρετε και θα καμαρώνετε!!
Σας κερνώ λοιπόν τα ολόγλυκα σου μας και πιστεύω ότι θα τα αγαπήσετε και εσείς.
Ας δούμε πως θα τα ετοιμάσουμε!
Υλικά:
Για τα σου
225 γρ. νερό
125 γρ. μαργαρίνη
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μέτρια αυγά
1 μασουράκι βανίλιας
2 κουταλιές ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
50 γρ. κορν-φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
400 ml. γάλα φρέσκο
3 αυγά
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
ελάχιστο αλάτι
1 κουταλιά σαντιγί
ξύσμα από μισό μέτριο λεμόνι
Για την καραμέλα
60 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Για το πασπάλισμα
ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Πάμε να τα φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε τα σου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με την μαργαρίνη και την ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το άρωμα βανίλιας.
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλεύρι σαν βροχή στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ζωηρά με ξύλινη κουτάλα ή το σύρμα των αυγών.
Ανακατεύουμε συνέχεια πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν μια μέτρια ζύμη.
Προσέχουμε να μην μας σβολιάσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αν μας έχει σβολιάσει το μείγμα, το χτυπάμε λίγο στο μίξερ ή μέσα στην κατσαρόλα με το μίξερ-ράβδο.
Προσθέτουμε τα τρία πρώτα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα των αυγών.
Αφού ενσωματωθεί το ένα αυγό εντελώς, τότε προσθέτουμε το επόμενο.
Το τέταρτο αυγό το χτυπάμε σε ένα μπολάκι και το προσθέτουμε λίγο λίγο. Ίσως να μην χρειαστεί όλο. Το κάνουμε αυτό για να μην αραιώσει η ζύμη περισσότερο από ότι πρέπει.
Συνήθως τα τέσσερα μέτρια αυγά, τα χρειάζεται όλα.
Χτυπάμε πολύ καλά την ζύμη μας, να γίνει λεία και ελαστική.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου μας, αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε ποσότητες ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού, επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση μεταξύ τους.
Καλύτερα είναι να βάλουμε την ζύμη σε κορνέ με στρογγυλό στόμιο με διάμετρο 1εκ. περίπου.
Θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το μέγεθος των σου που θέλουμε πιο εύκολα. Αλλιώς χρησιμοποιούμε δύο κουτάλια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
Keywords
Αναζητήσεις
σουδακια με κρεμα και καραμελα, καραμελα για σου
Τυχαία Θέματα
Σου,sou