Τάρτα καραμέλα - σοκολάτα

Ε ναι λοιπόν!!
Σήμερα έχω γενέθλια!!!!!!!!
4 ολόκληρα χρόνια περίμενα αυτήν την μέρα, λίγο είναι?
Όταν ήμουν μικρή, το τι κλάμα έριχνα κάθε Φεβρουάριο, δεν σας το συζητάω!
Ενώ οι αδελφούλες μου είχαν γενέθλια κάθε χρόνο, εγώ το ταλαίπωρο έπρεπε να περιμένω κάθε 4 χρόνια.
Μαζί μ’ εμένα, όλη η γειτονιά βίωνε το παιδικό μου … δράμα, μιας και ξεσήκωνα το σύμπαν για την αδικία που ζούσα.
Μάταια η ταλαίπωρη μανούλα μου μου έταζε ότι θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά μου στις 28, όοοοχι, εγώ ήθελα να έχω κανονικά γενέθλια,
όχι ψεύτικα σε ψεύτικη μέρα.
Ελάτε λοιπόν σήμερα να σας κεράσω για τα κανονικά μου γενέθλια, όχι τα ψεύτικα, γιατί ξέρετε…. το επόμενο «κανονικό» κέρασμα θα είναι σε 4 χρόνια ;-)
Τι θα χρειαστούμε για την τάρτα
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα digestives
140 γρ. βιτάμ
Για την καραμέλα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
Για την σοκολατένια επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
40 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Την φτιάχνουμε:
Καραμελώνουμε τα δύο κουτιά με το ζαχαρούχο, όπως περιγράφεται εδώ.
Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι και τα ενώνουμε με το βιτάμ που το έχουμε λιώσει.
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα, όταν είναι έτοιμο.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με την λάμα ενός μαχαιριού.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων τις σοκολάτες.
Τις ενώνουμε με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Απλώνουμε την σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την καραμέλα.
Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά!

Το γλυκάκι συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις που δένουν υπέροχα μεταξύ τους και είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση.
Μ' αυτό το γλυκάκι που ετοίμασα με πολλή αγάπη για να σας κεράσω όλους για τα γενέθλιά μου, παίρνω μέρος στα Παιχνίδια Κουζίνας για τον αγαπησιάρικο Φλεβάρη!
Να έχετε μιαν όμορφη μέρα!
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τάρτα,tarta
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές