Απόρρητο έγγραφο έγινε «φέιγ βολάν»

13:19 3/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπόρρητο έγγραφο έγινε «φέιγ βολάν»Τετάρτη, Αύγουστος 3, 2016 - 13:19

Σάλος από την πρωτοφανή διαρροή για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία, που έφτασε στα χέρια της οργάνωσης Ρουβίκωνας και βγήκε στο indymedia

«Δώρο» στις ομάδες αντιεξουσιαστών (που δεν έχασαν ευκαιρία να το «ρίξουν» σε κοινή θέα στο διαδίκτυο) έγινε ένα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, που «βρέθηκε» (;) μέσα στη δικογραφία για ένα μέλος της οργάνωσης «Ρουβίκωνας», το οποίο συνελήφθη για την πρόσφατη

επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία!

Η πρωτοφανής διαρροή διαβαθμισμένου εγγράφου προκαλεί προβληματισμό για την ασφάλεια της επικοινωνίας μεταξύ κρατικών φορέων και του δικτύου προστασίας απόρρητων εγγράφων.
Μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Τουρκίας, στις 26 Ιουλίου, ο Τούρκος πρέσβης Κερίμ Ουράς ζήτησε με «ρηματική διακοίνωση» από το ΥΠΕΞ να μεσολαβήσει στις Αρχές ώστε να συλληφθούν οι ένοχοι, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να εμποδιστεί κάθε άλλη τέτοια απόπειρα. Μάλιστα, ζήτησε περαιτέρω αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές, που είναι ήδη από τις καλύτερα φυλασσόμενες, καθώς βρίσκονται δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου.

«Επαγρύπνηση»

Με επείγον σήμα του προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα, το υπουργείο Εξωτερικών καθιστούσε σαφές ότι επιβάλλεται «επαγρύπνηση». Συγκεκριμένα, το σήμα ανέφερε: «Επισημαίνουμε ανάγκη άμεσης επαγρύπνησης για την ασφάλεια της πρεσβείας, της πρεσβευτικής κατοικίας, των προξενικών Αρχών της Τουρκίας στη χώρα μας, του γραφείου των στρατιωτικών ακολούθων, του γραφείου εμπορικού ακολούθου γεν. προξενείου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και του γραφείου πρεσβείας για θέματα Πολιτισμού - Τουρισμού στην Αθήνα, ιδίως υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων στην Τουρκία».
Οι υπηρεσίες του κράτους κινητοποιήθηκαν, έγιναν συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον προσώπου που κρίθηκε ότι συμμετείχε στην επιχείρηση.

Σε αυτήν τη δικογραφία, «βρέθηκε» το επίμαχο έγγραφο που αμέσως ο «Ρουβίκωνας» ανέβασε στη γνωστή αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα indymedia.

Η διαρροή προβληματίζει τις Αρχές, καθώς χαρακτηρίζεται πρωτάκουστο ένα απόρρητο έγγραφο να γίνεται «φέιγ βολάν» στα χέρια αντιεξουσιαστών! Κύκλοι του ΥΠΕΞ διαβεβαιώνουν ότι το έγγραφο δεν «έφυγε» από τη Βασ. Σοφίας, «αφού φέρει σφραγίδα ότι παρελήφθη», ενώ στο ΥΠΕΣ αναμένεται η διενέργεια ΕΔΕ.
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτηση στο twitter ρωτά από ποιους διέρρευσε το έγγραφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα