Αποθέωση για Μπέϊλ

ΑΘΛΗΤΙΚΑΑποθέωση για ΜπέϊλΠαρασκευή, Απρίλιος 18, 2014 - 11:45

Περίπου μία ώρα μετά τη λήξη του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας σφύριζε τη λήξη του αγώνα στο «Μεστάγια». Η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο με 2-1 και οι σκηνές που ακολούθησαν το παιχνίδι ουδεμία σχέση είχαν με όσα είδαμε λίγο νωρίτερα στην Τούμπα.


Ο μεγάλος απών (λόγω τραυματισμού) Κριστιάνο Ρονάλντο αγκάλιασε τον Λιονέλ Μέσι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον παρηγόρησε για την απώλεια του κυπέλλου.

Η Μπαρτσελόνα με ένα tweet έδωσε συγχαρητήρια στη μεγάλη της αντίπαλο για την επιτυχία της. Σκηνές από έναν «άλλο» ποδοσφαιρικό κόσμο, έστω και αν υπήρξαν μερικές άσχημες στιγμές. Συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» υποστηρίζουν ότι οπαδοί της Ρεάλ αντιμετώπισαν ρατσιστικά τους Νεϊμάρ, Αλβες.


Το δεδομένο είναι ότι οι Καταλανοί έγραψαν μία αρνητική σελίδα στα τελευταία έντεκα χρόνια: γνώρισαν για τρίτο συνεχόμενο ματς την ήττα, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2002-2003. «Υπαίτιος» ο Γκάρεθ Μπέιλ, που «ντύθηκε» Ρονάλντο και οδήγησε τη «βασίλισσα» στην κατάκτηση του τροπαίου.


Ο Ουαλός έκανε μικρή απόσβεση του ποσού της μεταγραφής του με το παρθενικό γκολ του στο κύπελλο, το οποίο ήταν υπέροχο: με ασύλληπτο σπριντ πίσω από τη γραμμή της σέντρας και πάνω στην πλάγια γραμμή πέρασε σαν σταματημένο τον Μπαρτρά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Πίντο (85'). Ο Μπαρτρά (68') είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ντι Μαρία (11'), ενώ δοκάρι είχαν οι Μόντριτς (71'), Νεϊμάρ (89') για τους δύο αντιπάλους.


Η αποστολή της Ρεάλ πέταξε μετά τα μεσάνυχτα για τη Μαδρίτη, όπου με το τρόπαιο στα χέρια οι παίκτες της κατευθύνθηκαν στη Θιβέλες για να γιορτάσουν μαζί με χιλιάδες οπαδούς τους. Στη Βαρκελώνη ο Τύπος ανέφερε ότι «ο Μέσι ήταν πάλι εξαφανισμένος», κάτι που αποδίδουν στο γεγονός ότι οι «μπλαουγκράνα» μέσα σε δύο εβδομάδες έχασαν δύο τίτλους (Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο) και πιθανώς χάνουν και το πρωτάθλημα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα