Νεκρή μετά τον Αλβανό οδοντίατρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝεκρή μετά τον Αλβανό οδοντίατροΤρίτη, Νοέμβριος 18, 2014 - 16:30

Η επίσκεψη σε Αλβανό οδοντίατρο κατέληξε σε τραγωδία για 15χρονο κορίτσι από τα Ιωάννινα, το οποίο άφησε την τελευταία πνοή του στη μέση του δρόμου! Ο αιφνίδιος θάνατος της ανήλικης σκόρπισε αναταραχή και θρήνο στην πόλη. Μάλιστα έρχεται να προστεθεί στο παραλίγο τραγικό περιστατικό με

τη 14χρονη από την Κοζάνη, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Εντατική έπειτα από εξαγωγή νεογιλών δοντιών που έκανε σε οδοντίατρο στα Σκόπια πριν από δύο εβδομάδες.

Η Βορειοηπειρώτισσα Χ.Α., η οποία δεν στάθηκε τυχερή όπως η μαθήτρια από την Κοζάνη, είχε επισκεφτεί Αλβανό οδοντίατρο στην πόλη των Αγίων Σαράντα συνοδευόμενη από συγγενείς της. Επιστρέφοντας στο σπίτι τους στα Ιωάννινα, συγκεκριμένα την ώρα που βρίσκονταν καθ' οδόν προς τα σύνορα, έξω από το ελληνικό μειονοτικό χωριό Πλάκα το κορίτσι αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Προτού προλάβει να ζητήσει βοήθεια, έπεσε στον δρόμο έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία πνοή της.

Εντρομοι οι δικοί της τη μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό της. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας διενεργούν εκτεταμένες έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η άτυχη 15χρονη. Τα ακριβή αίτια θανάτου της θα δώσει πάντως το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, το οποίο αναμένεται το προσεχές διάστημα. Για το θέμα έγινε εκτενής αναφορά στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά με ασθενείς από τη βόρεια Ελλάδα οι οποίοι σπεύδουν για ιατρικές εξετάσεις (κυρίως οδοντιατρικές) σε χώρες των Βαλκανίων λόγω χαμηλότερου κόστους, αλλά καταλήγουν με προβλήματα υγείας ή και στο νοσοκομείο, με τη ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Στοιχεία

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια του 34ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, δόθηκαν στοιχεία και για άλλους ασθενείς των οποίων η υγεία κινδύνεψε σοβαρά.

Οπως είχε πει στην «Espresso» ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Βασίλης Καραγιαννίδης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τη 14χρονη από την Κοζάνη: «Δεν μιλούσαμε τόσο καιρό για να μη θεωρηθεί ότι είναι θέμα ανταγωνισμού, επειδή πολλοί Ελληνες πηγαίνουν στις γειτονικές χώρες για γιατρό, όπως κάνουν με τα ψώνια τους. Ομως, είναι λυπηρό να πηγαίνει κάποιος για εξαγωγή δοντιών, που θεωρείται εύκολη επέμβαση, και να καταλήγει να κινδυνεύει η ζωή του».

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα