Ο Καίσαρης την «έφερε» σε συμμορία

12:06 8/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Καίσαρης την «έφερε» σε συμμορίαΔευτέρα, Αύγουστος 8, 2016 - 12:06

Μύκονος: Σπείρα Ιταλών άρπαξε από τον γνωστό κοσμηματοπώλη ρολόι που πίστευαν ότι αξίζει 350.000 €, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν το αντίγραφο ασφαλείας

Ο Κώστας Καίσαρης ήταν μεταξύ των θυμάτων της συμμορίας των πέντε Ιταλών με εξειδίκευση στα ακριβά ρολόγια που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στη Μύκονο!

Οι επαγγελματίες κακοποιοί έκλεψαν από τον γνωστό κοσμηματοπώλη ένα ρολόι το οποίο, όπως νόμιζαν, αξίζει 350.000 ευρώ. Ωστόσο, για κακή τους τύχη δεν πήραν παρά το αντίγραφο...

ασφαλείας, που δεν κοστίζει πάνω από 200 ευρώ.

Υστερα από εκτεταμένες έρευνες, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος σε συνεργασία με κλιμάκιο της Δίωξης Ανθρωποκτονιών εντόπισαν και συνέλαβαν προχθές τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της σπείρας των Ιταλών που είχαν χτυπήσει επανειλημμένα με κλοπές και ληστείες, πάντα με λεία πολυτελή ρολόγια. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 45, 36, 29 και 26 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και καταζητείται ένας 22χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας δρούσαν σε ζευγάρια και χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες και τη μέθοδο των «τσαντάκηδων» για να αρπάζουν επώνυμα ρολόγια από πεζούς, ενώ σε δύο περιπτώσεις οι κλοπές εξελίχθηκαν σε ληστείες, καθώς οι δράστες άσκησαν βία στα θύματά τους.

Θύμα ένας Αραβας

Μεταξύ άλλων, οι δράστες «βούτηξαν» από έναν ζάμπλουτο Αραβα ένα ρολόι αξίας 150.000 ευρώ και λήστεψαν άλλους δύο τουρίστες με λεία άλλα δύο πανάκριβα ρολόγια αξίας 69.000 και 35.500 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημέρα προτού συλληφθούν έκλεψαν και τον Ελληνα «άρχοντα των δαχτυλιδιών», πιστεύοντας ότι το ρολόι του αξίζει μια περιουσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες είχαν βάλει στο μάτι ένα ρολόι αξίας 350.000 ευρώ, το οποίο του είχε προμηθεύσει μεγάλος οίκος του εξωτερικού στο πλαίσιο της επαγγελματικής συνεργασίας τους. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας η εταιρία τού είχε δώσει μαζί και ένα πιστό αλλά ευτελές αντίγραφο, που έτυχε να φορά ο κοσμηματοπώλης τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν έπεσε θύμα των Ιταλών. Το αντίγραφο των 200 ευρώ ήταν ένα από τα δύο ρολόγια που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών μετά τη σύλληψή τους από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος των πέντε Ιταλών σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα