«Εργαστήριο» χασίς

15:48 6/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΜπλόκο σε ζευγάρι με δεκάδες δενδρύλλια και υγρά ναρκωτικά σε χωριό της Πάρου«Εργαστήριο» χασίςΣάββατο, Αύγουστος 6, 2016 - 15:00

Με χασισέλαιο δικής του παραγωγής θα πλημμύριζε την Πάρο ένα ζευγάρι που είχε στήσει ολόκληρο εργαστήριο για να επεξεργάζεται την παραγωγή των συνολικά 138 δενδρυλλίων από τις δύο χασισοφυτείες που καλλιεργούσε. Ομως κατέληξε με χειροπέδες, καθώς οι αστυνομικοί χάλασαν τα σχέδιά του.

Ο 39χρονος και η 29χρονη φίλη του, που κατηγορούνται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, σχεδίαζαν να πλουτίσουν πουλώντας το υγρό

ναρκωτικό σε αγοραστές που θα έβρισκαν μεταξύ των αμέτρητων τουριστών, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Ομως στις Αρχές είχαν φτάσει πληροφορίες για τη δράση τους και οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έστησαν επιχείρηση για να κάνουν αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων σε ένα χωριό της Πάρου. Παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν τρία κιλά κάνναβης που ήταν εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη και τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό δοχείο με σκοπό την παραγωγή χασισελαίου. Εκτός από το ναρκωτικό σε υγρή μορφή βρέθηκαν ακόμη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 948 γραμμαρίων μέσα σε γυάλινα βάζα και πλαστικές σακούλες, 44 γραμμάρια χασισελαίου, 17 λίτρα ισοπροπυλική αλκοόλη, ενώ κατασχέθηκαν και 4.700 ευρώ ως προερχόμενα από εμπόριο ναρκωτικών.

Σε αποθήκες

Στον περίβολο της κατοικίας εντοπίστηκαν δύο καλλιέργειες κάνναβης, μία υπαίθρια και μία εσωτερικού χώρου. Η υπαίθρια καλλιέργεια αποτελούνταν από 32 αναπτυγμένα δενδρύλλια ύψους 1,5 μέτρου, ενώ η καλλιέργεια εσωτερικού χώρου αποτελούνταν από 106 δενδρύλλια ύψους ενός μέτρου που καλλιεργούνταν σε γλάστρες μέσα σε δύο αποθήκες υπό ελεγχόμενες συνθήκες τεχνητού φωτισμού, εξαερισμού και θέρμανσης χάρη σε κατάλληλο εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα